Köszönjük olvasónknak, aki a blogon a kőszegi példát ajánlotta a grémium figyelmébe.  A Kőszeg nevű ékszerdobozban ugyan egész évben tiltva van a hulladékégetés (közelebb a hanyatló Nyugathoz?), de talán mi is eljutunk odáig egyszer. Mindannyian látjuk, tudjuk, hogy milyen sokan, milyen súlyos betegségben, milyen fiatalon távoznak.... Persze, nem minden a jó levegő, de nagyon sokat jelent, és egy valamirevaló városvezetésnek kötelessége az egészséges környezet megőrzése - minden erővel.

Tudni kell azonban, hogy mindez a BM tűzvédelmi rendeletén alapul. A 225. § tartalmazza a kivételeket. 225. § szabályozása alapján van a helyi rendeletben megengedés.

 

Aki a megengedésen túl éget, az a hivatkozott jogszabályt szegi meg, ez esetben nem a rendőrség az eljáró hatóság

 

Ami a bicskei levegő szennyezettségét  illeti, már kiemeltük itt azt a tényt is: a mi city-nk egy autópálya és egy főútvonal mentén helyezkedik el vagyis a levegő szennyezettsége, terhelése alapvetően masszívabb mint például Zsámbékon.

Bicskén - erről tegyen a városvezetés - nagyon-nagyon fontos lenne "kíméletlen", nincs pardon típusú hatósági fellépés a kábelégetőkkel szemben is. Mint azt már pro domo jegyeztük itt a lakosság érdekeinek képviseletében: minél többen hívjuk a rendőrséget, ha ilyet észlelünk - mert 10 riasztás több mint kettő - annál jobb.

A saját szeretteink egészsége érdekében egyszer és mindenkorra felejtsék  el/ne szokják meg a kábelégetők, hogy itt mindent lehet.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nah, végre! Csak összejött..
A kábelégetéshez pedig annyit, h megelőzése érdekében nem lenne szabad átvenni az égetett rezet, mint a törvény is tiltja, ugye, mégis AKAD, aki "fű alatt" átveszi..
Másfelől a hatóságnak gyakrabban kellene járőröznie a péróban, mert mindenki tudja, h nem máshol, nem mások égetik a kábelt..
süti beállítások módosítása