Idén második alkalommal rendezték meg a kempo világkupát.

Az év számunkra egyik legfontosabb eseménye ez az november 29-december 1. között  megtartott, mivel értékes kvalifikációs pontok megszerzésére van lehetőségünk. 

9 ország 62 klubjából 550 versenyző 1800 nevezése érkezett be.

szige.jpg

A különböző korosztályok versengtek 3 egymást követő napon. Kempókáinkkal az első és második napon voltunk érdekeltek.

Élményeink, eredményeink fantasztikusak. 

A kőkemény munka, áldozatok, kitartás és türelem valamint az sportág iránt mutatott mérhetetlen alázat meghozta gyümölcsét.

sziget.jpg

 

Pénteken kora reggel indult az első kontingens. A kezdés a 12 év alatti versenyzőké volt.

Egyesületünket Baka Tas és Jurásek Balázs képviselte. Mindketten szerepeltek már világversenyen. Tavasszal Portugáliából szépen csillogó érmekkel tértek haza és ma sem maradtak szégyenben. Felkészítőik - Metzger Antal Mester és Farkas Zoltán Mester - precíz irányításával több esetben is a dobogó felső fokáig meneteltek. Fegyelmezetten haladtak előre, ahogyan arra az elmúlt hetekben folyamatosan edzettek. Az eredményeik magukért beszélnek:

szi.jpg

 

Baka Tas

4 nevezés - 2 érem

Fegyveres formagyakorlat - arany

Point Sparing - arany

 

Jurásek Balázs

5 nevezés - 4 érem

Fegyveres formagyakorlat - ezüst

Point Sparing - ezüst

Gi földharc - arany

No gi földharc - arany

 szig.jpg

Gyönyörű kezdés volt ez az idősebbek nagy napja előtt. A " kicsik" szerencsét hoztak a szombat is sikeresen alakult.

Sokan még a másik oldalukra fordultak mikor kora reggel a 11 évnél idősebb delegáltjaink a verseny helyszínére indultak. Az érkezést követően a még csendes pástok mellett elvégezték hivatalos teendőiket és kialakították a "főhadiszállást". A rutinos Mesterek már látták, ez a nap bizony hosszabb, keményebb és fárasztóbb lesz az előzőnél. 

Benkő Balázs, Krajczár Péter, Lángi Máté Boldizsár, Lábas Roland Márió, Pónya Bálint, Pusztai Panna, Udovecz Zsófia, Vető Csongor József a DHKSE színeiben kezdték meg először a formagyakorlatokat majd a küzdelmi számokkal folytatódott a nap. Délutánra már nőtt a izgalom, pattanásig feszültek az idegek és néhányan sérülésekkel küzdöttek, de még közel sem volt vége a meccsek sorozatának. A Mesterek kitartóan álltak a pástok mellett biztatva, bírálva és instruálva tanítványaikat pedig egy hosszú versenynap már mögöttük volt. Fantasztikus teljesítményt nyújtott mindenki. Bár versenyzőink még gyerekek hatalmas lelki erővel emelkedtek felül nehézségeiken. Időnként Mestereik idegein táncolva, de a kitűzött célt szem előtt tartva és azt elérve szépen feltöltött éremtáblával zárták a napot. 

 sz.jpg

Benkő Balázs - 4 nevezés

Fegyveres kata 4.helyezés

Önvédelem - ezüst

Gi földharc - arany

 

Lángi Máté Boldizsár - 4 nevezés

No gi földharc - ezüst

 

Udovecz Zsófi - 5 nevezés

Formagyakorlat - arany

Fegyveres formagyakorlat - ezüst 

Point sparing - arany

No gi földharc - arany

 

Pusztai Panna - 3 nevezés

Formagyakorlat - bronz

Fegyveres formagyakorlat - bronz

Point sparing - ezüst

 

Krajczár Péter - 3 nevezés

Önvédelem - arany

 

Pónya Bálint - 4 nevezés

Fegyveres formagyakorlat - bronz

Light contact - arany

Gi földharc - arany

 

Lábas Roland Márió - 2 nevezés

Light contact - arany

Full BV - arany

 

Vető Csongor József - 2 nevezés

Full BV - arany

 

Gratulálunk minden versenyzőnek és felkészítő Mestereiknek! Fantasztikus eredmények!

 

Hihetetlen napok voltak ezek. Ha csak néhány jól elkapott fotót megnézünk is kiráz bennünket a hideg. Minden pillanatról sugárzik a küzdő felek elszántsága, a koncentráció, és a fegyelem. A pástok mellett készült képek a barátságról és összetartásról, az egymás és Mesterek iránti tiszteletről árulkodnak, nem utolsó sorban pedig a szülők támogatásáról, ami nélkül kevés lenne mind a kempókák, mind a mesterek áldozatos munkája. 

 

Cikkünk végén ezért had gratuláljunk most egyszerre, együtt Mindenkinek. Hiszen ahogy Metzger Antal Mester mondani szokta a hozott eredményekre: "Közös munka volt."

 

Gratulálunk!

 

Bánáti-Hajdú Anikó
DHKSE Média és Marketing referens

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása