Egy 40 éves bolgár férfival szemben embercsempészés bűntett elkövetése miatt indított eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság - derül ki a FMRFK Kommunikációs Szolgátanak közleményéből.  Az egyenruhások 2022. december 14-én 17 óra körül az M1-es autópálya 43-as kilométerszelvényében ellenőrizték a bolgár honosságú járművet. Az utastérben a sofőrön kívül 11 fő utazott, akik magukat afgán állampolgárnak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök az embercsempészt elfogták, akit az illegális migránsokkal együtt a rendőrségre előállítottak, majd őrizetbevétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a migránsokat – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Szintén eljárás indult egy 23 éves szerb állampolgár ellen, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján 2022. december 14-én 22 óra 45 perckor, egy osztrák honosságú járművel nyújtott segítséget 8 fő indiai és 2 fő afgán férfinak a jogellenesen átutazáshoz Magyarország területén. Az egyenruhások az embercsempészt az M1-es autópálya 48-as kilométerszelvényében elfogták, majd a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság elrendelt. A migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása