Mint az, az eljárás jelen szakaszáig ismeretes, tucatnyi helyszínen közel százmillió forint kárt okozott a gyújtogató – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei RFK sajtószolgálata.

A Bicskei, a Dunaújvárosi és a Székesfehérvári Rendőrkapitányság illetékességi területén adott nem kevés munkát a nyomozóknak, az a gyújtogatás-sorozat, ami néhány hónapja ütötte föl a fejét. Az elkövető szántóföldön, bálákból rakott kazlakat gyújtott föl, egyenként milliós, összességében százmillió forintos kárt okozva a gazdáknak.

Utoljára október 28-án kora délután riasztották a tűzoltókat Mány, Kopja dűlőbe, ahol egy 700 bálából (egyenként kb. 200 kg) álló kazal égett. A helyszíntől nem messze előbb egy kutyát sétáltató házaspárnak tűnt fel egy fehér színű kisteherautó, ami elakadt a sárban. A házaspár mellett egy férfinek is feltűnt az autó és annak sofőrje és mivel ezzel egy időben észlelte a gomolygó füstöt számon kérte rajta mit keres ott. Gyanúsnak tűnt a férfi magyarázata és bejelentést tettek a rendőrség ügyeletén, miközben telefonon értesítették a terület tulajdonosát is. A járőrök kiérkezéséig visszatartották a férfit.

A helyszíni szemle alkalmával átvizsgálásra került a férfi sárba süppedt járműve, amelyben Flobert pisztolyt, közel kétszáz hozzávaló lőszert, gyertyákat, kesztyűt, baseball ütőt, csúzlit, műanyag kannát, egy sereg más, bűncselekmény elkövetésére alkalmas eszközt és mindemellett nagy mennyiségű készpénzt találtak a nyomozók. A járművet és a megtalált tárgyakat lefoglalta a rendőrség.

A tatabányai bejelentett lakhellyel és pusztaszabolcsi tartózkodási hellyel rendelkező 49 éves férfit előállították. Gyanúsítotti kihallgatása során elismerte, hogy ő gyújtotta föl a kazlat, illetve elismerte azt, hogy több más esetben is követett el hasonló bűncselekményt. Kihallgatása során megnevezte, a későbbiekben pedig megmutatta a helyszíneket. Kiderült, hogy nem csak Fejér, de Veszprém és Komárom-Esztergom megyében is gyújtogatott. Miután Fejér megyében is több rendőrkapitányság illetékességi területét érintik az ügyek, így várhatóan azok egy eljárásban kerülnek lefolytatásra.

Az eddigi megállapításokra tekintettel a 49 éves férfi előzetes letartóztatásba helyezésére tesznek előterjesztést a bicskei nyomozók. Jelenleg őrizetbe vétele mellett folytatják a jelentős kárt okozó rongálás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt vele szemben megindított büntetőeljárást.

Forrás: Objektív Hírügynökség 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása