A lakástüzek számadatainak elemzésekor egyértelműen megállapítható, hogy több dolga akad a tűzoltóságnak a fűtési idényben, valamint amikor a kegyelet vagy az advent és a karácsony alkalmából égő mécsest vagy gyertyát használunk lakásunkban - mondta Dobson Tibor, az OKF szóvivője.

Felidézte: évente mintegy 6.000-6.500 lakástüzet regisztrálnak. Tavaly összesen 133-an vesztették életüket és 582-en sérültek meg, a sérültekkel együtt összesen mintegy ezer személyt azonban sikerült kimenteniük a tűzoltóknak a lángok közül. Az idén eddig mintegy 3.700 lakástűz volt, az esetek során több mint százan vesztették életüket, és mintegy 380-an megsérültek - tette hozzá.

A Bicske Városi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság illetékességi területén 2008-ban eddig két személy lelte halálát lakástűzben és egy személy sérült meg.

Forrás: mno.hu / Győrik Szabolcs

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása