Szülői fórumot hirdettek

2009.05.25. 12:45

Többmilliós számlatartozása van a bicskei Vajda János Postaforgalmi Szakközépiskola és Gimnáziumnak. Ezzel a teherrel ugyan nincs egyedül, de az iskola vezetése úgy döntött: megpróbálja saját erőből megoldani ezt a nehéz helyzetet. Ezért az osztálytermek falait adják bérbe támogatóknak, valamint ha kell, a hirdetők pólóit is viselik a diákok egyes rendezvényeken. Az ötlet kipattanása óta közel egy hónap telt el, a tárgyalások most kezdenek beérni - árulta el Gyimesi István, az iskola igazgatója. Az elmúlt napokban ugyanis három támogatói szerződést kötöttek, melynek eredményeként néhány százezer forint plusz bevételre számíthatnak. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Szintén az elmúlt napok eseménye a gázszolgáltató megjelenése is, a cég elhatározta, hogy kiköti a gázt.

- Már jöttek is a szolgáltató munkatársai, hogy leplombálják a gázórát, ám mi ezt nem hagytuk, odaállítottunk egy autót, hogy ne férjenek hozzá - mesélte kicsit elkeseredve az igazgató, aki azt is elmondta, hogy kénytelenek voltak kifizetni a gázszámlát. - Ezt a pénzt, 3 millió forintot egy kötött felhasználású támogatásból kellett kivennünk - mondta Gyimesi István, s szomorúan hozzátette: bármikor jöhet a következő szolgáltató is. Az intézmény Fejér megyei fenntartású, s mint kiderült, más intézmények is hasonló nehézségekkel küszködnek.

- A megye harminchét intézménye, melyben 4200 ember dolgozik, eddig 182 millió forintos tartozást halmozott fel - nyilatkozta Balsay István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke. - A terv az, hogy hitelfelvétellel próbálunk enyhíteni ezen intézmények gondjain.

Balsay azt is elmondta: létrehoztak egy szervezetet, amelynek az lesz a feladata, hogy ezeknek az intézményeknek a számláit kifizesse.

A bicskei gimnázium igazgatója azt mondta: hallott az ígéretről, de azért megpróbálnak ők is tenni valamit.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása