- Istennek dicsőség, egymásnak segítség! Ez a köszöntés idéz egy a mainál sokkal hagyománytisztelőbb, erkölcsösebb, emberibb társadalmat - köszöntötte Tessely Zoltán, Bicske polgármestere a lánglovagokat. - Mindannyian szeretnénk ismét ilyen világban élni. Tudom, teszünk is ezért. A tűzoltók nem is tehetnek másként, hiszen hivatásuk szerint olyan értékeket kell hordozniuk, amelyekből mai társadalmunk hiányt szenved: önzetlenség, áldozatkészség, bátorság, bajtársiasság, segítőkészség.

A bicskei önkéntesek 13 település és 27 km hosszú autópálya-szakasz védelmét látják el. 2008-ban összesen 375 esetben segítettek, ezzel az ország köztestületi tűzoltóságai közül ők vonultak ki a legtöbbször. Munkatársaik közül idén Molnár Péter kapta az Év tűzoltója díjat. Halk szavú, csendes, szerény ember. Meglepte a kitüntetés, nem is sejtette, hogy ő kapja. Egyik barátja unszolta a honvédségnél, hogy lépjen be önkéntesnek. 1996-ban jelentkezett a bicskei egyesületnél, és hamar megtetszett neki ez a hivatás.

- Melyik volt a legveszélyesebb bevetése?
- Egy közúti baleset, amelynél egy kisgyereket és a szüleit nem tudtuk kimenteni. Ezekről azonban az ember nem szívesen beszél.
- És melyik volt a legsikeresebb?
- Zsámbékon lángokban állt egy ház, mire kiértünk, de sikerült mindenkit épségben kimentenünk. Nagy csapatmunka volt.
- Mit gondol, miért ön kapta a díjat?
- Csak teszem a dolgomat, hiszen ezt a hivatást választottam. Ez az életem. A döntéshozók bizonyára ezt értékelték, amiért nagyon hálás vagyok.

Forrás: helyitema.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása