A szükséges összeget a rendőrségnek bírságolásból kell előteremtenie, vagyis a kormány a rendőrséget pénzbehajtó céggé alacsonyítja le.

A kormány megint csak arról tesz tanúbizonyságot ezzel, hogy képtelen a védelem jogát minden magyar adófizető számára egyformán biztosítani - tette hozzá az Országgyűlés rendészeti bizottságának elnöke. A politikus tájékoztatása szerint a magyar rendőrség költségvetési támogatása úgy változik 2010-ben, hogy 20 milliárd forint saját bevételt ír elő neki a kormány.

Ebből 16 milliárd forint az objektív felelősségből származó bírság, a fennmaradó négy milliárd pedig egyéb befizetésekből és bírságokból származna. Lázár János ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a jövő évi költségvetés egy új adónemet, rendőrségi adót fog bevezetni. Amennyiben ez a pénz hiányzik, a rendőrség működésképtelen lesz.

Tehát a magyar kormány azt üzeni a rendőrségnek, hogy ha fizetést akartok, akkor szedjetek bírságot - szögezte le. A politikus szerint már így is több tízmilliárd hiányzik a rendőrség kasszájából, hiszen három évvel ezelőtt, a rendőrség és a határőrség integrációja előtt, még 50 milliárd forinttal volt több a mostaninál a két szervezet különálló költségvetése.

Lázár egy ötezer személy bevonásával készült titkos belső felmérés eredményét ismertetve azt mondta, hogy a megkérdezett rendőrök elsöprő többsége szerint a rendőrség legfontosabb feladata a pénz és a bírság behajtása. Mint hangsúlyozta, erre a folyamatra tesz most pontot a 2010-es költségvetés.

A honatya felidézte Kondorosi Ferenc volt kormánybiztos egy régebbi nyilatkozatát, ami szerint az objektív felelősség bevezetése megelőző hatással lesz a szabálytalankodókra. Lázár szerint adódik a kérdés: ha az objektív felelősség kevesebb szabálysértést eredményez, akkor abból hogyan lesz több bírság a rendőrség költségvetésében.

Forrás: Fehérvárihírek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása