Foci, foci, foci

2009.11.05. 19:31

A környékbeli iskolákat és egyesületeket hívták meg. Ezek közül a 7-8. osztályos korcsoportban 7, az 5-6. osztályosoknál pedig 8 csapat fogadta el a meghívást és vett részt a Bicske és térségének „liga meccsein”.

Köszönhetően a szervezőknek, bíróknak és természetesen a fegyelmezett résztvevőknek, semmilyen rendbontás, vita nem kerekedett a rendezvény két napján.

Véleményem szerint ez egyben remek kikapcsolódás az általános iskolásoknak (a szürke hétköznapok ellen), közösségteremtő, barátságos jellege volt. Másrészt pedig nagy lehetőség nyílik az ifjak felfedezésére nagy csapatok számára.

A 7-8. korcsoportban a hét csapatot 2 részre bontották. Az egyikben a Szent László, a Bicskei Gyermekotthon, a Vértesacsa és a Vértesboglár csapata, a másodikban pedig Felcsút, a házigazda Csokonai Iskola, és a Csákvár szerepelt. Az eddig szorgalmasan résztvevő Mány nem vett részt az idei tornán.

Első a címvédő Felcsút lett, ez senkinek sem volt meglepő, hisz a csapat igen jó hírnévvel rendelkezik, s ez meg is mutatkozott a mérkőzések során. Második a Gyermekotthon lett, ez tavalyhoz képest a tabellán nem, de a gólarányban viszont kis visszaesést mutat, hiszen tavaly nem sok választotta el őket az első helytől, megelőzve Felcsútot. A középmezőnyhöz tartozó Szent Lászlót is hajszál választotta el attól, hogy döntetlent játsszon a Gyermekotthonnal. Harmadik helyért játszhatott a Csákvár és a Szent László. Itt a szintén erős, élvonalbeli Csákvár simán nyert, így ők a harmadik, a Szent László a 4. helyet kapta meg. A Szent László Általános Iskola csapatának eredménye kiemelkedő, hiszen a tavalyi sereghajtó évekhez képest sokat javultak, s ráadásul továbbjutottak. Mert az első négy helyezett továbbjut a következő rendezvényre, mely Felcsúton a fociteremben lesz a tavasszal. Legközelebbi környékbeli kupák egyike két hét múlva lesz Ráckevén, azt követi majd a Tatabányai Mikulás kupa.

Ezúton is szeretnék minden sporttársamnak a lelkes, tisztességes játékáért üdvözlettel gratulálni.

Sporttársaimmal együtt, mint résztvevő játékos, mint külső személő - remélem, még sok ilyen élményünk lesz, mely sokszor feledhetetlenné válik.

Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása