A Deák Ferenc Országos Középiskolai Történelem Versenyt a Szent István Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara írta ki. I. helyezettként  Fecske Ivett, Izing Mónika, Tompa László csapata végzett, felkészítő tanáruk Illés Szabolcs, Vigyikánné Horák Andrea. A diákok fejenként 100 ezer ft-ot nyertek. Amennyiben a győri egyetem jogi karára jelentkeznek  és a költségtérítéses képzésre veszik őket fel, akkor az első évben nem kell fizetniük vagy ingyenes kollégiumi ellátást kapnak  egy teljes éven át.

Az 5lett pályázatot a Külügyminisztérium írta ki Magyarország  EU-csatlakozásának 5. évfordulóján. A regionális döntőt 2009. november 6-án Egerben tartották.  Az első helyet a bicskei Gimit képviselő  "Szentek csapata" érte el  - Illés Szabolcs, Nagy Enikő, Polgár Nóra, Vajda Tímea. Felkészítő tanár: Illés Szabolcs.  

II. helyezettként - szintén a Vajdások csapata  lett: Bene Olivér, Pataki Zsuzsanna, Farkas Kinga, Izing Mónika. Felkészítő tanár: Vigyikánné Horák Andrea

A döntőt november 28-án Kecskeméten vívták. III. helyezettként végzett: Illés Szabolcs, Nagy Enikő, Polgár Nóra, Vajda Tímea. Mindössze  0,6 ponttal maradtak le a 2. helyezettől és csak 3 ponttal az elsőtől. Felkészítő tanár: Illés Szabolcs, aki egy Brüsszeli tanulmányút lehetőségét kapta.

VIII. helyezett a Vajdások csapata: Izing Mónika, Farkas Kinga, Pataki Zsuzsanna, Balla Orsolya Felkészítő tanár: Vigyikánné Horák Andrea.

A 60 éves NATO és 10 éves csatlakozásunk kapcsán írták ki az az országos NATO vetélkedőt is, melyen november 25-én Cegléden  II.helyezést ért el Fecske Ivett, Pertl Réka, Szopkó Dóra alkotta kiváló társulat. Felkészítő tanáruk Illés Szabolcs volt és 2 ponttal maradtak le az első helyezettől.

IzingAntal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása