...épen és egészségesen, saját erejéből jutott a felszínre vasárnap Franciaországban három barlangkutató, aki 700 méteres mélységben rekedt egy föld alatti folyó váratlan áradása miatt.

Egy hétfős barlangászcsoport a karácsonyi ünnepeket kihasználva akarta feltérképezni a Pireneusokban, a La Pierre Saint-Martin hegységben lévő Romy-barlangot, de nem számoltak a váratlan olvadással, amely egy föld alatt vízfolyást megduzzasztva hármójukat elzárta szerdán a külvilágtól hétszáz méteres mélységben.

A "csak" 450 méter mélyen állomásozó társaik riasztották a mentőket, akik sikertelen kísérleteket tettek a kiszabadításukra. Végül spontán módon maga a természet vetett véget a drámának: elapadt a megáradt barlangi folyó, s a mélyben rekedt két francia meg egy görög barlangkutató a 450 méter mélyen fekvő pihenőhelyen erőt gyűjtve megkezdhette hét órán át tartó mászását a felszínre.



MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása