A politikus ellen lőszerrel való visszaélés miatt nyomoznak, jelenleg szabadlábon védekezhet. Az ügynek jelenleg 17 gyanúsítottja van, közülük eddig 11 voltak előzetes letartóztatásban, egyikük azonban szerdán házi őrizetbe került.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a Jobbik bicskei elnöke az RTL Híradóban bemutatott leleplező hangfelvétel szerint nemcsak az 50 darab lőszer beszerzésében segédkezett, hanem a Hiller István háza elleni támadásnál is jelen volt. Az egyik gyanúsított a felvételen elmondja, hogy Rihó Krisztián biztosította a helyszínt 2007 decemberében, míg társa kétszer rálőtt az üres házra.

A politikus egyébként a történtek miatt lemondott elnöki és kampányfőnöki tisztségéről. A Jobbik szerdai közleménye szerint a politikus továbbra is ártatlannak tartja magát, de mint fogalmazott: nem akarja támadásnak kitenni pártját.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint nem merült fel megalapozott gyanú arra vonatkozóan, hogy Rihó Krisztián ott lett volna az oktatási miniszter házát ért támadásánál, vele szemben lőszerrel visszaélés gyanúja merült fel - hangzott el az ATV műsorában szerdán. Eszerint a politikust tavaly március végén kereste meg a csoport egyik tagja, és megkérte, hogy szerezzen neki ötven darab lőszert. Rihó Krisztián ezt át is adta "megrendelőjének". Azt egyelőre nem tudni, honnan szerezte a 9 milliméteres lőszereket. Azt még vizsgálják, hogy miért pont ők kérték fel erre a feladatra.

Az ügynek eddig 17 gyanúsítottja van, közülük keddig 11-en voltak előzetes letartóztatásban. Egyiküket a nyomozati bíró szerdán házi őrizetbe helyezte, így most tízen előzetesben, egy gyanúsított pedig házi őrizetben van. Két ember ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, a többiek szabadlábon védekezhetnek. Utóbbiak között van a Jobbik politikusa is.

Forrás: atv.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása