Közlekedési események:
Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során egy könnyű személyi sérüléssel végződő közlekedési baleset történt.

17.33 perckor balesetről érkezett jelzés Dunaújvárosból. A Papírgyári úton a 6-os főút felé tartott egy Opel Zafira és egy Suzuki Swift, amikor az Opel sofőrje egy autó előzésébe kezdett, mely során áttért a szembejövő sávba. Ezzel egy időben a Suzukis is előzni kezdett. A manőver során az Opel bal oldalának ütközött. Az Opel út melletti villanyoszlopnak csapódott. Jobb első utasa, mivel a biztonsági övet csak maga elé tette, de nem volt bekötve, megsérült. Sérülése nyolc napon belül gyógyuló, könnyű.
Székesfehérvári Rk.:
Kora reggel folyamatban lévő bűnügy kapcsán állítottak elő egy 56 éves szabadbattyáni férfit. Garázdaság miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Feltörtek egy parkoló Nissan Navarrát a Németh László utca 11. szám előtt. Az autóból pénztárcát, iratokat, készpénzt, bankkártyát és navigációs telefont vitt el az elkövető, miután betörte a parkoló autó ablakát. A lopási kár kb. 100.000,-Ft.

Kora délután Mezőszentgyörgy területén egy autóst akartak megállítani közúti ellenőrzésre a járőrök, de a jármű vezetője a rendőri jelzésre nagy sebességgel továbbhajtott. Több gyalogost és egy kerékpárost is veszélyeztetett manőverei során. A sofőrt, illetve a járművet a település Bacsó Béla utcájában sikerült megállítaniuk a járőröknek. Az 57 éves sofőrről kiderült, hogy nincs jogosítványa, ittas és az autónak sincs felelősségbiztosítása. A férfi ellen közúti veszélyeztetés bűntett miatt indult büntetőeljárás.

Folyamatban lévő bűnügy miatt tartottak házkutatást a nyomozók délután egy szabadbattyáni ingatlanon. A házban dohányárut, benzinmotoros fűrészeket találtak és foglaltak le. Az ingatlan 44 éves tulajdonosát tanúként hallgatták ki.

Délután öt órakor egy kőszárhegyi nő rablás miatt kért intézkedést. Lakásában előzetes szóváltást követően, cigarettát, alkoholt, készpénzt követelve 48 éves helybéli barátnője rátámadt egy széttört üvegpohárral, ami több helyen megvágta. A támadó kétezer forintot vett el tőle. A sértettet a mentők ellátásra kórházba vitték, a támadót előállították. Rablás miatt, őrizetbe vétele mellett indult eljárás.

Éjjel egy Kelemen Béla utcai lépcsőházban intézkedtek a járőrök. Egy 26 éves férfi ittasan ment haza, majd dulakodni, pofozkodni kezdett családjával. Az agresszív férfi a lépcsőházba kiszaladó testvére után rohant, miközben több ablakot kitört. A járőrök garázdaság miatt a helyszínről állították elő. Gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Ugyancsak éjjel egy enyingi férfi telefonált, mert barátnője Kabókapusztai ingatlanára behatolt egy férfi és a melléképületből baromfikat próbált meg ellopni. A tolvajt elfogta és a kiérkező járőröknek átadta. A 44 éves enyingi férfi ellen eljárás indult.
Dunaújvárosi Rk.:
Dunaújváros, Virág utcában lévő hétvégi házból lakatlefeszítést követően italt, élelmiszert vitt el ismeretlen tettes.

Baracs, Lovarda utcai ingatlanról három saválló lemezt és korlátvasat tulajdonítottak el ismeretlenek, miután kivágták az ingatlan drótkerítését. A lopási érték kb. 50.000,-Ft.

Ságvári Endre utcai kerékpártárolóból elvittek egy Simson segédmotort. A tulajdonos 50.000,-Ft-os kárról számolt be.

Délelőtt a 6-os főút dunaújvárosi vasútállomás és a baracsi leágazó között útszakaszán igazoltattak a járőrök egy nőt, aki zavartan sétálgatott fel-alá. A zavartan viselkedő nőt, biztonsága érdekében kórházba vitték. Délután a buszpályaudvaron igazoltattak egy hiányos öltözetű férfit a rendőrök. Kiderült, hogy a kórház pszichiátriájáról távozott engedély nélkül. Visszaszállították a kórházba. Este tíz órakor bejelentésre mentek a rendőrök egy ercsi lakóházba. A bejelentő azt mondta, hogy fiai a fotelben ülve dobálják. A bejelentő erősen ittas és zavart állapotban volt. Mentőt kértek a járőrök, akik kórházba vitték.

Bicskei Rk.:
Tabajdi református templom épületéről kb. 30 folyóméter vörösréz esőcsatornát vitt el ismeretlen tettes. A lopási kár kb. 180.000,-Ft.

Sárbogárdi Rk.:
09.00 órakor a székesfehérvári nyomozók kérésére állítottak elő a sárbogárdi járőrök egy helybéli férfit. A vele szembeni intézkedést a fehérvári nyomozók átvették. Délután egy soproni lakos férfit fogtak el a járőrök Sárbogárd, Ady Endre úton. Elfogató parancs volt érvényben vele szemben. Társát szerdán fogták el, mivel Sárbogárd külterületén lévő volt katonai objektum területén engedély nélkül tartott fegyverekkel céltáblára lövöldöztek.  Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették.

22.44 perckor a 63-as főúton, Sárszentágota és Sárkeresztúr közötti szakaszán állítottak meg a járőrök egy kerékpárost. Az abai férfi hátizsákjából cérnakesztyű, vasfűrész, blankoló kés, metszőolló, vágókalapács volt. Elszámoltatása során tagadta, hogy korábban követett el bűncselekményt, azt viszont elismerte, hogy Sárbogárdra készült kábelt lopni.

Gárdonyi Rk.:
Martonvásár Hunyadi utcából érkezett bejelentés, hogy két férfi magát gázszolgáltató munkatársának kiadva próbál bejutni egy lakásba. Gyanús lett az ott lakónak, ezért értesítette a rendőrséget, miközben egy másik szemtanú feljegyezte a távozó gépkocsi rendszámát és típusát. A bejelentést követően a gárdonyi rendőrök értesítették a szomszédos rendőrkapitányságok ügyeleteit, mire az érdiek jelezték, hogy éppen igazoltatják a keresett járművet és a benne ülő három utast. A gárdonyi rendőrök előállították a három személyt. A három álgázost őrizetbe vették.

FM RFK



A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása