A jogerős ítélet szerint az elsőfokon hozott 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést 3 évre emelte a bíróság a baleset bajai származású, akkor 27 éves okozójával szemben, aki autóját aznapi nevenapján ittas állapotban vezetve elkábult, áttért a másik a sávba, ahol a vele szemben szabályosan közlekedő, az ütközést az utolsó pillanatig kerülni akaró bicskei autóval frontálisan ütközött össze.

Az autót vezető Nagy Margit a helyszínen meghalt.

Ivanics Dénes bordatöréseket szenvedett és a mentésben segédkezett. Ő volt az, aki a balesetet okozó, éppen telefonáló vádlotthoz is átment és megkérdezte, jól van-e, szüksége van-e valamire.

Az eszméletét vesztett bicskei sérültet a tűzoltók szedték ki az autóból és adták át a mentőknek. Életveszélyes sérüléseket szenvedett Bócsa község mellett. Kilenc hónapig ápolták kórházban.

Az ittas ember vezette Nissan Cargo 80-90 kilométer/órás sebességgel ütközött. A fehér Toyota személygépkocsi 30-40 kilométer/órával haladt az ütközés előtti pillanatokban. A bicskei autó vezetője utolsó kormánymozdulataival, a vezetőoldali lámpájánál 50 centiméteresre csökkentette a nagy erejű ütközés felületét, életének utolsó pillanataiban is menteni próbálva a helyzetet.

A vádlott védője egy ideig arra épített, hogy a vádlott allergiás, erősen tüsszögött és ez is közrejátszott a balesetben. Ezt az orvosszakértők első fokon nem erősítették meg, s mivel a vádlott sosem szedett gyógyszert allergiára soha, betegsége tünetmentesnek volt nevezhető, vagyis az ügyben végül nem lehetett semmi jelentősége, "csak" időhúzásra volt jó.

A vádlott a felmentési indítványát ma a Bács-Kiskun Megyei Bíróság, mint másodfokú bíróság elutasította.Az elsőfokon súlyosításért fellebbező ügyész indítványának helyt adott, így lett a 2,5 évből 3 év börtön.

A bicskeiek a Vajdaságba utaztak volna egy ottani tűzoltóság mindennapjairól szóló könyv anyaggyűjtése érdekében, mert a vajdaságiak elolvasták a bicskei tűzoltókról megjelent munkát és a bicskei szerzőt is meghívták. A Pacséri Napokra kapott meghívóval Bicske hivatalos delegációjaként indultak útnak. A pacsériak azt mondták, Bicskéről bárkit szívesen látnak mindig , de Nagy Margit legyen közöttük.

A vádlott az utolsó szó jogán elmondta, hogy nagyon sajnálja, ami történt és elnézést kért cselekményéért.

Nagy Margit (1954-2006) október 3-án lenne 56 éves.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása