A könyveket részint  nemzetközi kiadóktól veszik át, részint magyar szerzőktől kapnak kéziratot. Közöttük az egyik legsikeresebb (nemcsak a címek száma, hanem az eladott példányszám alapján is) dr. Kis Balázs, Bicske szülötte, Néma Pali bácsi egykori tanítványa. A fordításokhoz is sok köze van, ő fejlesztette ki társaival a MemoQ nevű számítógépes fordítástámogató rendszert, melyet minden kiadványunkhoz használunk. (A fordítástámogató rendszerről bővebb információ a www.kilgray.com hivatkozáson található.)

 

A kiadó vezetői, Kis Ádámné, Kalina Valéria (Bicske szülötte) és dr. Kis Ádám, aki 40 éve Bicskén lakik, a napokban egy nagy láda könyvet vittek a Nagy Károly Könyvtárba – az elmúlt időszak termését. Már hagyománnyá vált, hogy a könyvtár minden SZAK-könyvből kap 1 példányt (a Balázs és Ádám által írt könyvekből kettőt).  A könyveket a kiadó weblapja (www.szak.hu) időrendben ismerteti. Aki odatéved, kemény szakkönyveket talál, de a gyakorló számítógép-használók érdeklődését mindenképpen felkelthetik a Windows Serverrel és a Windows 7-tel foglalkozó, Kis Balázs írta művek. Ezeket a könyveket a szakmai körökben nagyon keresik, ha megjelenik egy új Microsoft operációs rendszer, az olvasók már nagyon várják, mikor jelenik meg Balázs kötete.

 

A „saját szerzésű” könyvek mellett érdekességként ajánlják még az olvasók figyelmébe Szőr Péter A vírusvédelem művészete című könyvét. Maga a téma is érdeklődésre tarthat számot (bár a cím pontos, „csak” a vírusok elleni védekezésről szól, vírusírást nem tanít.) A szerző, egy balatonfüredi fiatalember, aki kiutazott Amerikába, miután Magyarországon a vírusok nem izgatták fel annyira a felhasználókat, hogy megfizették volna az ellenük való védekezést. Odakint aztán hírnevet szerzett magának, de a művét már angolul írta, és ezt azután először lefordították csehre, azután kínaira, majd lengyelre és végül A SZAK Kiadó műhelyében a magyar változat is megjelent.

 

A SZAK Kiadó örül annak, hogy földiei, a bicskeiek, a Nagy Károly Könyvtárban minden kiadványát kézbevehetik.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása