Tisztelt Polgármester úr!

2008 óta tölti be Bicskén ezt a tisztséget. Azóta a Kertvárosi Polgárőrség támogatást nem kapott.

Együttműködési megállapodást nem volt hajlandó kötni velünk az elmúlt több mint két év alatt. Igaz, 2009. év végén az önkormányzattól kaptunk 250.000 Ft-ot gépkocsi vásárlásra, illetve állítólag egy helyi autókereskedővel meg lett beszélve, hogy a különbözetet ő fedezi (erről a kereskedő megkeresésünkor nem tudott, később beszélt vele az alpolgármester). Februárban meg is jelent a Helyi Témában, hogy „vettünk a polgárőreinknek egy gépkocsit”.

Az a kijelentése, hogy Bicskén nem végez munkát a polgárőrség, nem felel meg a valóságnak. Számos rendezvény biztosítását 2009-ben mi végeztük, ingyen, bérmentve. Konkrétan: a Sörbár koncertbiztosítása, uszodaavatás, (bár csak egy nappal előtte szóltak), gépkocsi-mentes napon az Ady Endre utca zárása, a Sajgói úton összeszedtük a szemetet, amit két megpúpozott Iveco-val vittünk ki a szeméttelepre. 2010-ben - bár ne lett volna rá szükség -, részt vettünk a gát megerősítésén. Odaérkezésünkkor Ön cinikusan megjegyezte annak a társaságnak, akivel éppen beszélgetett a Mányi út mellett: „na, megjött a polgárvédelem”.

Mi a polgárőrségtől voltunk Polgármester úr! Igaz, később tudta, hogy kik vagyunk, mert az éjszakai gát, és vízszint figyelését a titkárával már ránk bízatta. Részt vettünk a szüreti rendezvény biztosításában (kirakodóvásár, utcabál). Választás előtt a riasztóval nem rendelkező választóhelyiségek külső ellenőrzését is mi végeztük. Csabdi önkormányzatával van együttműködési szerződésünk havi fix összeggel, amiből az elmúlt két évben fenntartottuk magunkat. Csabdin kívül más településen nem dolgoztunk. Az Ön információja tehát ezzel kapcsolatosan téves.

Jelenleg 23 tagja van az egyesületnek, akik szívesen dolgoznának Bicskén, ha éreznék, hogy szükség van rájuk és támogatnák őket. Ez azonban az olvasottak alapján valószínűleg nem valósul meg. Úgy látszik, Bicskén ez már hagyomány lesz. Volt két tévé, az egyiket támogatták, a másikat nem. Aztán mégis a támogatott szűnt meg. Most lesz Bicskén két polgárőrség? Polgármester úr, egyeztetni kellene!

Tisztelettel:
Pató Ferenc, a Bicske Kertvárosi Polgárőrség elnöke

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása