A sajtótájékoztatót a Kossuth tér polgármesteri hivatallal szemben lévő sarkán tartotta a két országgyűlési képviselő és Dr. Bourgla Ossamah, önkormányzati képviselő.

Horváth András az alkotmányozással kapcsolatban hangsúlyozta, hogy ma hazánkban nincs alkotmányozási kényszer és egyébként sem kapott a Fidesz felhatalmazást a választóktól az új alaptörvény elkészítésére. A Fidesz célja az, hogy hosszúidőre bebetonozza hatalmát. A készülő törvény lehetőséget biztosít a kormánypártok számára, különböző független intézmények elfoglalására. Arra, hogy a nekik nem tetsző álláspontra helyezkedőket kirúgják. Kimaradnak az alaptörvényből az államot korlátozó garanciák is. Nem lesz alapjog a szociális biztonsághoz való jog. Nagyon fontos véleményt alkotnia az embereknek az új alaptörvényről, ez azonban Bicske város önkormányzatánál abban nyilvánul meg, hogy a Fideszes többségű képviselő-testület különböző határozatokat hoz az új alkotmánnyal kapcsolatban, viszont nem foglalkozik a településen élő emberek problémáival. Jó lenne, ha a polgármester úr végre úgy viselkedne, olyan döntéseket javasolna a testületnek, melyek valóban a településen élő emberek érdekeit védené, a város fejlődését szolgálná. Ezzel bizonyítaná választóinak, hogy valóban alkalmas a város elsőszámú vezetőjének, a térség országgyűlési képviselőjének.

Dr. Bourgla Ossamah önkormányzati képviselő szerint úgy von össze iskolákat, szüntet meg óvodákat, hogy figyelmen kívül hagyja az érintett szülők kifogásait, véleményeit. Nem foglalkozik azzal, hogy a város egyes utcái szinte járhatatlanok. Nincs semmilyen munkahelyteremtő beruházás a városban, ilyet a polgármester úrnak nem sikerült a településre hozni az elmúlt három évben. A város idei költségvetését úgy fogadta el a testület, hogy a bevételi oldalon több olyan tétel is szerepel, ami teljesen bizonytalan. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag 400 millió forintos hiányt tartalmaz a város 2011. évi költségvetése. Többek között ezért is szerepel a testületi ülés napirendjén a bő egy hónappal ezelőtt elfogadott költségvetés módosítása.

Tóth Csaba országgyűlési képviselő Witner Mária közelmúltbeli Horn Gyula elleni parlamenti kirohanásával kapcsolatban kifejtette, hogy az MSZP követeli a Fideszes képviselőasszony lemondását. Aki ilyen kijelentésekre ragadtatja magát, annak korától, életpályájától függetlenül, nincs helye a magyar országgyűlésben.

Információnk szerint, a tájékoztató utáni zártkörű rendezvényen Hetlinger Zoltán, az MSZP bicskei elnöke bejelentette, hogy lemond elnöki megbízatásáról.

 

bktvweb – D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása