Zoltán nagy munkában

2011.06.03. 08:18

 

Legkésőbb 2012 február 29-ig új intézmény jön létre egy vezetéssel, a bölcsőde, a Gondozási Központ, és a Családsegítő, Gyermekjóléti Szolgálat összevonásából. A Gondozási Központban szintén február végéig meg kell szüntetni az idősek bentlakásos átmeneti szállás szolgáltatását. Információnk szerint mindkét, utóbb említett intézmény vezetője nyugdíjba vonul. A Gyermekjóléti Szolgálat új helyre költözik, az Ady Endre utca sarkán lévő épületbe, ahol legutóbb a rendelőintézet átalakítási munkáinak idején a háziorvosi szolgálat dolgozott. Erre a költözésre szeptemberig, a tanév indulásáig sort kell keríteni az iskolai átszervezés következtében megnövekvő tanteremigény miatt.

Költözik a Zeneiskola is, a gimnázium kollégiumának épületébe, ahol jelenleg a Nevelési Tanácsadó működik.

A Hősök terén megüresedő régi községháza ad majd helyet, a tervek szerint 2012-ben kialakítandó járási hivatalnak. A járások kialakításával megszűnik a kistérségi rendszer. Hírek szerint ezzel együtt Bicskén időközi polgármester-választásra is sor kerül, mivel a hivatal vezetői tisztségének várományosa a város jelenlegi polgármestere, Tessely Zoltán. A hivatalok vezetőit nem választják, hanem várhatóan vagy a kormány, vagy a köztársasági elnök (bár addigra országunk államformája Magyarország és nem Magyar Köztársaság lesz) nevezi majd ki.

(...)

bktvweb - D.Gy.

(A bicske.info hozzáteszi, hogy az "átszervezés" lényege, hogy több intézménynek egy vezetője és egy gazdasági főnöke legyen. Valójában az intézmények szakmai és eddig is csak viszonylagosnak mondható gazdasági önállósága, sokszínű mivolta bánhatja ezt a fajta központosítást.

A kormány által meghirdetett "ország-átszervezés" hű leképezését vezeti Bicskén a feltételezésünk szerint főleg főnökei megelégedését szemelőtt tartó Tessely Zoltán. Kampányszövegében volt szó például a Bihari utcai óvoda megszüntetésről? Szó esett központosításról?

Valószínűség szerint a 377 fős parlamentből kell majd a 200 fősre csökkentett  parlamentbe bejutnia, aki ezért még tán a bicskei polgármester-jelöltségről is lemondana a következő választásokon. Tehát összevonás zajlik  a kétségtelen gazdasági kényszer, a nagyobb bevételt továbbra sem termelő Bicskén, ahelyett, hogy a nagymúltú bicskei intézmények fejlődésének lehetőségét tartaná szemelőtt a vezető és minden erejével próbálná megóvni őket ezektől a lépésektől.

Sajnos továbbra sincs semmi jel arra, hogy politikusaink minimálbéren lesznek, amiből 16 százalékot adózniuk kell, tesszük hozzá kezünket széttárva, fanyar iróniával  - A szerk.)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása