A szülői tiltakozások ellenére tavasszal eldöntött gyermekintézményi (iskola, óvodák) átszervezésének következtében illetve törvényi változások miatt, módosítani kellett a Csokonai Általános Iskola, a Szivárvány és a Kakas Óvoda alapító okiratát. Döntöttek a centralizált (a testület, divatos megfogalmazása szerint integrált) „Kapcsolat Központ” leendő helyének, az Ady Endre utca 2 szám alatti épületnek az átalakítási munkáiról. Ide költözik ugyanis a jelenleg az Általános Iskola Prohászka utcai épületében működő Gyermekjóléti Szolgálat, ami része az új központnak. A felszabaduló tantermekre ugyanis az iskolai átszervezés miatt szüksége lesz a Csokonainak. Így szeptembertől a Szent István úti épületbe csak felsősök, a Prohászka utcaiba csak alsósok járnak majd. A Bihari utcai óvoda megszűnik. A József Attila utcai (1-es ovi) pedig az Árpád utcai Szivárvány Óvoda tagintézménye lesz a következő nevelési évtől.

(Egyébként úgy hírlik, hogy az iskolai „integrációkor” beígért épület korszerűsítési munkák döntő részéből nem lesz semmi, mivel nem sikerült pályázati pénzt szerezni az elképzelések, ígérgetések megvalósításának nagy részéhez.)

Úgy tudjuk, hogy a zárt ülésen tárgyalták az óvodák vezetői posztjára kiírt pályázatokat. Az előterjesztő az illetékes bizottság volt, amely a hét elején tárgyalta a témát. A Szivárvány Óvoda vezetői helyére egy -a jelenlegi vezetőé -, Iványi Ferencné (aki egyébként a Fidesz színeiben a testület tagjai is) pályázata érkezett be. Ezt a testület elfogadta, és kinevezte öt évre.

A Kakas Óvoda vezetői helyére ketten pályáztak. Bócsiné Mészáros Anna, a jelenlegi vezető és egy nem bicskei óvónő. Mindkét pályázatot érvényesnek minősítették, de a testület eredménytelennek nyilvánította azokat. Bócsiné esetében tették ezt mindannak ellenére a képviselők, hogy mind a nevelőtestület, mind az óvodai szülői közösség teljes támogatását adta kinevezéséhez. Ennek értelmében új pályázat kiírására kerül majd sor. Ennek kiírásáig, illetve elbírálásáig a Kakas Óvoda jelenlegi vezető helyettesét bízzák meg az intézmény irányításával.

 

bktvweb – Dancsi

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása