Három kilométert haladt Bicskén operatőrünk, kilenc perc a vágatlan filmünk hossza, amit gyorsítások és lassítások tettek jobbá és 600 segítő szerepel benne vagy dolgozik a háttérben létrejöttéért. A Ladánybene 27 zenéjét halljuk, a bicskei Gyimesi Rita énekel és a bicskei Somogyi Soma Zsolt rappel.  

Az első önzetlenség napi szolidáris buli filmje ez. Azért fogtunk össze mi bicskei emberek, mert segíteni akartunk egy bajba került társunknak. Sikerült. 

Tanítani való, ahogy Vigyikánné Horák Andrea, aki osztályfőnök a bicskei gimiben, akitől már elballagott Hetlinger Ákos, ott terem férjével együtt Ákos mellett a kórházban, amikor a húszéves ifjúnak lábszár szinten amputálják jobb lábát.

Ésszel és szeretettel telinek ítélem azt, ahogy a Vigyikán tanárházaspár kitalálja és társakat találva véghez viszi ezt az ügyet. 

Több száz bicskei érezte meg a gondolat jelentőségét. Jó hírét vitte Bicskének. Nem valaki ellen demonstrálunk, hanem valaki mellett. Ahogy Soma énekli a klippben: EZ ITT BICSKE. 

Örülök, hogy olyan emberek élnek közöttünk, mint Vásárhelyi János, a gyermekotthon igazgatója, aki munkatársaival együtt tárt kapukkal fogadott minket. 

Állampolgári kezdeményezésre Bicske történetének legszebb és legbulisabb szolidáris összefogása valósult meg. 

Minden évben tervezzük megtartani Az önzetlenség napját, mindig más céllal. 

Ákos egész életében örömmel gondol majd vissza ezekre az időkre, szívét-lelkét erősíti majd mostani kezdettel.  

 Jövőre is megvalósul Az önzetlenség napja. Öröm volt benne részt venni, öröm volt a ww.bicske.info munkatársai számára is az a tény, hogy a Vigyikán házaspárnak ezt a nagyszerű ötletét közléssel segíthetjük.

Nem emlékszünk  ehhez hasonló alkotásra, ami ennél jobb színben ábrázolná a Bicskén élő embereket. Akiknek csöndes többsége alapvetően jószívű ember.  Ezt a filmet főleg a fiataloknak köszönhetjük, a fiatalok ereje mozgatta, akiktől olykor az idősebbek is tanulhatnak.  

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

még mindig szép és megható, a Ladánybene 27 pedig továbbra is kedvencem
süti beállítások módosítása