Tessely Zoltán vezette testületük követte el azt a hibát a kétségtelen anyagi kényszer következtében, hogy Bicskén idén februártól testületi döntésük nyomán megszűnik az idős és beteg rászorulók bentlakásos ellátása a Gondozási Központban.

Ezt semmiféle költségvetési szemponttal nem igazolhatja az a város, ahol csak - az országgyűlési képviselőként fővárosból is bőségesen javadalmazott - polgármester bére félmilliót visz el a város kasszájából plusz a járadékok.

A megszüntetés következtében rászoruló emberek kényszerülnek új életet kezdeni - valahol máshol. Döntésük következménye az is, hogy több évtizedet beteg, idős emberek mellett szinte éhbérért ugyan, de kiváló munkát végző szakemberek veszítik el munkáját, köztük olyanok is, akik közelebb vannak a hatvanadik életévhez, mint az ötvenedikhez.

Tudomásom szerint öten maradnak állás nélkül. Neveiket nem ismerem, ha ismerném sem sorolhatnám fel itt megkérdezésük nélkül, de az önkormányzatnál ezt tudják, hiszen munkaadóik (voltak). Az azonban biztos, hogy ez a munkavállalói közösség a kiszolgáltatottak ellátását végezte hosszú éveken, évtizedeken keresztül.  

Javaslatom szerint az Önök döntése után munkanélkülivé váló emberek bicskei közössége kapja meg tisztességből, tiszteletből az Önök által osztott "Az év egészségügyi és szociális dolgozója 2012" címet.

Mert ez a minimum. Mert megérdemlik. Emberi búcsú, köszönet munkájukért.  

Azt pedig rájuk kell bízni, hogy ők átveszik, vagy sem. Véleményem szerint - ha könnyes szemmel és fájó szívvel is -, de átveszik.  

Mint Önök előtt is bizonyára ismert, egy család, egy társadalom, egy ország, egy falu, egy közösség  fejlettségének legjobb fokmérője: hogyan bánik az öregekkel, betegekkel, szegényekkel és gyengékkel. Ezért nem lett volna szabad ezt a döntést meghozni. 

Várom válaszukat, legjobban azt a fajta reakciót értékelném, melyben például megköszönik megerősítésemet, mert Önök is éppen így gondolták, hogy az elbocsájtott ápolók előtt hajtják meg fejüket. Sőt. Segítik őket elhelyezkedésükben latba vetve kapcsolataikat.   

 

                            Bicske, 2012. január 24.

 

                                                                       Üdvözlettel, Izing Antal újságíró 

 

 

 

          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szegénységi bizonyítvány Bicskének! Azokon spórolnak, akik nem tudnak érdemben tiltakozni?
süti beállítások módosítása