Az FMRFK Sajtószolgálatától kért és kapott tájékoztatást a Bicskei Szó a hónapok óta balesetveszélyesen heverő Kisfaludy utcai iskolakerítés megrongálásáról. Közben a város hivatalos portálja mai hírében magyarázkodik a városvezetés példátlan trehánysága miatt: azt állítják, hogy a városnak meg kellett várnia a bírós ítéletét. Miközben a Bicskei Szó megtudta, már február 2-án ítélet született. Miközben minden érintett megértette volna, hogy egy iskola kerítése kettő azaz kettő napig sem veszélyeztetheti gyermekeink testi épségét. Bicskén a mai napon egy hét híján kettő hónapja balesetveszélyes a kerítés állapota.     

Lapunk azt kérdezte, mi történt az iskola telkének Kisfaludy utcával határos fémkerítésével. Ez a tájékoztatás érkezett meg ma hozzánk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtószolgálatának közleménye: 

 A Bicskei Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen, aki 2011. december 21-én 21.30 órakor Bicske Kisfaludy utcában a Kossuth u. irányából a Tatai u. irányába haladva személygépkocsijával az iskola kerítésének ütközött, ez által a kerítésben és az ott lévő villanyoszlopban kárt okozott. A baleset során személyi sérülés nem történt.  A gépkocsit vezető személy a helyszínt elhagyta, a rendőri intézkedést nem várta meg. A bicskei rendőrök gyors adatszerző tevékenységének köszönhetően megállapítást nyert, hogy a gépkocsit egy bicskei lakos férfi vezette, aki a balesetet ittas állapotban okozta, valamint a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt a vizes úton megcsúszott és elhagyta az útpályát, majd többször a kerítésnek és a villanyoszlopnak ütközött. A nyomozás során az elkövető felelősségét elismerte, vele szemben ittas vezetés vétsége miatt büntetőeljárást folytatott le a Bicskei Rendőrkapitányság gyorsított eljárásban, valamint ezzel egy időben szabálysértési eljárást kezdeményeztek vele szemben.

A büntető ügy, bíróság elé állítási javaslattal 2012.01.19-én megküldésre került a Városi Ügyészségnek. A bíróságon 2012. február 02-án született első fokú ítélet ez ügyben.

Az ügy menetéről és eredményéről a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatóját szóban és írásban egyaránt tájékoztatta a Bicskei Rendőrkapitányság.

FMRFK Sajtószolgálat 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezúton is megköszönném az Élhetőbb Városért Munkacsoportnak az áldásos munkájukat,amit INGYEN, ÖNZETLENÜL tesznek a városlakók kényelme és biztonsága érdekében.Érdemes őket megkeresni Facebookon is ha valaki hasonló veszélyes dolgot lát ,hisz már többször munkára késztették az önkormányzat" dolgozóit".
süti beállítások módosítása