A Magyar Narancs cikkében megjelent Tessely Zoltán polgármester nyilatkozatához a valóság tényszerűbb megismerése érdekében vagyunk kénytelenek a következőket közreadni, melyek Farkas Istvánné, a Gondozási Központ volt intézményvezetőjének szavai:      

A "polgármester elmondja..." kezdetű mondatból úgy érezni, hogy az átmeneti ellátás és a bentlakásos ellátás két különböző dolog, de ez a két ellátási forma ugyanazt jelenti.

 Téves következtetésekre adhat lehetőséget az a mondat, hogy a Gondozási Központ fenntartása 68 millió forintjába került az önkormányzatnak. 

Sokan gondolhatják, hogy a megszüntetett bentlakásos ellátás került ennyibe, holott az intézmény valamennyi tevékenységének költségvetése volt ennyi a korábbi években.

 Ebből az összegből 200-250 személy rendszeres ellátásáról gondoskodott az intézmény úgy, hogy a 68 millió Ft 40-45 %-a az állami normatívákból, illetve állami támogatásokból, és a térítési díjakból származott.(Ez a kiadás bevételi arány a településen működtetett intézmények többségében hasonló)

A megszüntetett bentlakásos intézményi részleg éves költségvetése 22-23 millió Ft volt, ebből 11-12 millió Ft volt az állami normatíva és a térítési díjbevétel.

A fenntartónak tehát a működtetéshez kb. 10 milliió Ft-ot kellett saját erőből biztosítani.

Mindenki döntse el maga, hogy közel kétmilliárdos költségvetésből mekkora áldozatvállalás ez egy olyan településen amely járási központ szerepre készül.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Na,akkor most hogy is van ez??? Álláshalmozó,család és idős barát polgármesterünk? Mindent szét kell barmolni? És hazudni azoknak a polgároknak akik bizalmat szavaztak neki???
De jó lenne ha őszinte lenne!
Többre becsülném én is. De úgy tünik,a pénz hazugságba visz....a pedagógusi fizetés mellett azért remélem őszinte volt a diákokhoz. Mert most a politikusi milliók mellett nem az......
süti beállítások módosítása