Bicske Csabdin élő nagyszerű polgármesterének április 26-án hozott döntéséről számolhatunk be, hiszen szombat és vasárnap 11.30-15 óra között bezárja az uszodát valamint iskolaszünet idején délelőtt mindig zárva lesz a legnagyobb bekerülési értékű objektum, szünidőben hétköznap 13-21 óra közötti nyitva tartás lesz, szünidőben hétvégén 13-20 óra között lehet bemenni, mert a testület szerint így lesz költséghatékony. 

Az már csak hab a tortán, hogy a wellness szünidőben hét közben 16 órától, hétvégén 13 órától vehető igénybe, és most, vagyis a tanévben sem használható reggeltől, hanem 15 órától.  

Amikor vasárnap délután az uszodához értem, egy Bicskétől húsz kilométerre élő családfő szentségelt, mert feleslegesen eljött gyermekeivel, pedig indulás előtt megnézte a www.bicske.hu című oldalt, melyen akkor még semmi nem volt fenn a nyitás változásról.

Az uszoda tanévben hétvégén 7.30-11.30 között van nyitva, dolgozókat hazaküldi, akik 15 órára jönnek vissza és 21 óráig maradnak. Az egésznek kb. annyi értelme van, amit Tessely Zoltántól már kezdünk megszokni. Nem reklámozza az uszit, nem ad  a marketingre, még önálló uszodai portált sem csináltat, hanem részlegesen bezáratja városunk legnagyobb fejlesztését költséghatékonyságra való hivatkozással.

Ahelyett, hogy megfelelő reklámról, akciókról gondoskodna utasításaival, így emelve az uszoda bevételét, ami havi 7,5 millió kiadás, évi több mint 100 millióba  kerül a városnak. És Tessely Zoltán ahelyett hogy bevételre törekedne, 11.30-tól 15 óráig hazaküld két úszómestert és egy pénztárost, hogy ezzel oldja meg a problémát.

Az valószínűleg kizárt, hogy erről a döntésről az uszoda üzemeltetőjével és dolgozóval egyeztetett volna. 

Különben rendkívüli éleslátással egy-két órával tovább tartanak nyitva, de arra még nem jöttek rá, hogy ezzel a folyamatos nyitva tartás előnyének elvonását nem lehet kárpótolni.      

Olyan ez, mintha a nem reklámozott pékárú bolt déltől háromig hazaküldené az eladót, mert nem megy a bolt, ezzel még azokat is leszoktatva a boltról, akik eddig odajártak. Másrészt egy uszodának állandó költségeit akkor is fizetni kell, amikor mi vendégek ki vagyunk belőle tiltva: medencék vizét hőfokon tartani, szezonban fűteni stb. Ez olyan, mintha Tessely Zoltán azt írná az ajtóra: csak bevételt ne hozzatok ide.

"Ami működik, azt romboljuk le és csináljunk úgy, mintha fejlesztenénk" elve meggyökeresedett a városvezetésben, legszebb korábbi példája a Bicskei Tv szétrombolása volt médiapedagógus bevonásával.    

Az április 26-án hozott nagyívű határozatot, aminek felelőse Tessely Zoltán, megszerezzük és közöljük.      

És hogy legyen cikkünk végén happy end, mindkét öltözőben lesz centrifuga egy határozott uszodalátogató kérésére... Sőt. Még lábfertőtlenítő is lehetséges...

Mellesleg a kibővítette titkárságból még senki nem tette fel az új rendet Bicske hivatalos honlapjára, itt a régi nyitva tartás olvasható: 

 

Uszoda Nyitvatartási rendje

2012.02.15.
 

Bicskei Tanuszoda nyitvatartása
/ Érvényes: 2011. szept. 01-től- napjainkig. /

NYITVATARTÁS szorgalmi időszakban / szept.01-június 15 között / 
    Hétfőtől - Péntekig    
        08.00 h-tól  16.00h-ig  zártkörű iskolai úszásoktatás    
        06.00 h-tól 08.00 h-ig és 16.00 h-tól  21.00h-ig nyilvános uszoda+ 16.00h-tól  21.00 h.-ig wellness igénybevétel , árjegyzékes
    Szombat
        09.15 h-tól 19.00h-ig  Nyilvános uszoda+wellness igénybevétel árjegyzékes
    Vasárnap
        09.15 h–tól 19.00 h-ig Nyilvános uszoda+wellness igénybevétel árjegyzékes

NYITVATARTÁS  iskolaszünetben
    Hétfőtől - Péntekig    
        06.00 h-tól  21.00-ig   nyilvános uszoda + 16.00-tól wellness igénybevétel árjegyzékes        
    Szombat
        09.15 h-tól 19.00h-ig   Nyilvános uszoda+wellness igénybevétel árjegyzékes
    Vasárnap
        09.15 h-tól 19.00h-ig   Nyilvános uszoda+wellness igénybevétel árjegyzékes

Megjegyzés: jegyváltás az uszoda zárása előtt 1 órával időpontig.     A wellness-sziget szolgáltatás külön fizetendő.

Az uszoda ünnepnapokon – vasárnap kivételével, – valamint várhatóan 2012. augusztus 04-től –augusztus 20-ig karbantartási munkálatok miatt zárva tart.

Megjegyzés:
-    Minden szombaton 9-11-ig bébi úszó-oktatás miatt a tanmedence foglalt.
-    Szerdán 18-19 óra között a nagymedence 3 sávjában a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia diákjai úsznak, ezért ebben az időpontban egy pálya használható.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Egy csizmaszárcsapkodó néptánctanártól elég ha aláírni tud, nem kell legyen üzleti érzéke..

Örüljünk hogy nem adóztatja meg az uszodába járást. Vagy ne adja ktippeket?
@ballonkabát: tanárnak és táncosnak attól még lehet jó, mert a városházára sem képviselőnek, sem polgármesternek nem való. és ne szólj már le minden táncost és minden tanárt azért, mert Zoltán azt hitte, koszorúzásból áll a városvezetés :)
süti beállítások módosítása