A szúnyogháló tolvajok ellen nem véd!

(A tolvaj soha sem megy szabadságra!)

A nyári melegben sokan nyitott ablak mellett alszanak, nappal nyitva tartják az ajtókat is.
A betolakodó rovarok ellen a szúnyogháló megfelelő védelmet biztosít, de értékeik védelme szempontjából nem jelent megoldást

Javasoljuk, hogy nappalra, amikor nem tartózkodnak otthon, a legnagyobb meleg ellenére is zárják be az ablakokat, ajtókat.
Az illetéktelen behatolás megakadályozására az éjszakai nyitott ablak melletti alvás esetére is van már megoldás.

Biztonságtechnikai üzletekben lehet vásárolni mozgatható, mozgásérzékelővel ellátott riasztókészüléket, amely a nyitott ablak közelében elhelyezve hangjelzéssel riaszt, az esetleges behatolás esetén.

Amennyiben üdülni megy a család, kérjék meg megbízható rokonukat, szomszédjukat, hogy levélszekrényüket rendszeresen ürítse ki, ugyanis a megtelt levélszekrény árulkodó jel a tolvaj számára, hogy senki nem tartózkodik a lakásban. Azt a látszatot kell kelteni, hogy nem őrizetlen a lakás. Kertes ház esetén arra is meg lehet kérni a szomszédot, hogy az önök lakása előtt parkoljon.

 

Köszönettel, Bicskei Rendőrkapitányság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása