Szeretnék egy vitaindító témát felvetni. Nagyon nagy probléma a családunknak a nyári szünetben a gyermek elhelyezése.

Senki másnak nem probléma? Nem hallottam ezzel kapcsolatban semmilyen infót, hogy háborognának a szülők. Mi átlagos család vagyunk, de nincs nagyszülői segítség. Idén volt elsős a gyerek. Csak "drága" fizetős táborok vannak. Beírattuk az olcsóbbakba: 1-2- 3 hét meg van oldva, de a szünet 2 és fél hónap. Mindketten dolgozunk. Ha a teljes szünetre kifizetnénk a táborokat elfogyna a fizetésünk. A bicskei műv.ház,könyvtár, iskola: mind az első hónapra szervezi átfedéssel a programokat. Az én gyerekkoromban a teljes nyári szünetben volt ingyenes iskolai napközi.Itt az ingyenességet a felügyeletre értem: csak az étkezésért, és esetleg heti 1 kirándulásért kellett fizetni önköltséget. Úgy ahogy az óvodában van nyári ügyelet felváltva, az iskolákban is lehetne, alsó tagozatig bezárólag. Szerintem a környező falvak is bekapcsolhatók lennének, mert ott is van rá igény. Van 9-10 hét nyári szünet: Bicskén 3 iskola.Az önkormányzati, az egyházi, + a gyermekotthoni. Esetleg a csabdi, + a felcsúti is szóba jöhetne. Iskolánként csak 2 hetet kellene felvállalni. Mivel Bicske kicsi, és mindenki ismer nem szeretném a nevemet adni a témajavaslatomhoz. Szeretném, ha az e-mail címem se jelenne meg.
Köszönettel: "egy szülő"

(Természetesen ez másnak is gondot okozhat. Éppen egy hete jelent meg ezzel kapcsolatos közlésünk. Olvasónk levelét köszönjük. Kommentálják az érdekeltek vagy írjanak ide bicskeonline@gmail.com  - A szerk.)    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása