Juhász Csenge (1999) és Nagy Dominik tegnap átúszták a Balatont. A diákolimpikon Csenge Öbölátúszásra (Balatonfüred-Tihany) készül 28-án és jövő hónap 3-án a Zamárdi-Tihany-Zamárdi (4,5 km) távot kívánja teljesíteni.



A Bicskei Szó információja szerint 7740 induló közül Csenge közel a 2600. legjobb időt úszta, vagyis felsőházi eredményt hozott haza Bicskére a tizennégy éves lány. 

Nem volt egyenes a hajósor a nagy hullámzás miatt, így hosszabb volt a táv is... szóval dupla gratula!!

Csenge nevére keresve a következőket találtuk, az eredmény az 5200 méteres táv leúszásának idejét jelzi:

Név Úszások száma Születési dátum Ország Város Eredmény Helyezés Oklevél 

Juhász Csenge Zsuzsanna 1 1999-05-10 HU Bicske 02:21:36 1 Oklevél

 

- 2 óra 25 perc alatt úsztam át a Balatont, 13 éves vagyok és ez volt az első hosszú távú úszásom! Három éve vízilabdázom Bicskén - foglalta össze a lényeget Nagy Dominik.  

dominik.jpg

 domi.jpg

Az ifjú bicskei úszó októberben lesz három éve, hogy vízilabdázik a Bicskei Tanuszodában és ahogy Dominik édesanyja fogalmaz: "Nagyon sokat köszönhetünk a vízilabdának és  Ábrahám István (OSC) edzőnek". Dominik egy hosszan tartó betegséggel küzdött meg - egy hete úgy tudja családja, hogy lassan gyógyultnak mondható. Ebben az úszósportnak és a pólónak nagy szerepe van.  Ma nevezték Dominikot az augusztus  3-án rajtoló Zamárdi- Tihany-Zamárdi úszásra. Augusztus 10-én a Velencei tó átúszása lesz a cél!   

A hivatalos eredmény kihirdetése hamarosan megtörténik. 

Távjuk 5200 m volt. Révfülöpön, a focipályán jelentkeztek. A révfülöpi kikötőből startoltak, ahol ezen a napon tízezren kezdték meg a tempózást 8 és 14 óra között - folyamatosan.
Nevezési díj: 5000.- Ft/fő, de 14 éven aluliaknak - 1999-ban és utána születetteknek 4000.- Ft/fő
Az 5.2 km-t a révfülöpi kikötőből indulva, a balatonboglári Platán Strandra érkezve kell teljesíteni. 

IA

Hőseinknek híradásunkkal és két XL-es, virtuális Balaton szelettel kedveskedünk. De nemcsak nekik, hanem Ivanits Mónikának is, aki a bicskeiek közül felnőtt kategóriában úszott át az északi partról a délire. Indulhattak persze más bicskei erők is, idén egyenlőre hármukról tudunk.   

balaton-xl-szelet.jpg

 

 

 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása