Gyógyulj meg kis Bence!

Címkék: összefogás

2014.02.17. 15:41

A 2010. 02. 25. születésű, bicskei Majnár Bence 2013. novemberében került a SOTE II. Gyermekklinikájára. Három hetes magas láz és végtagfájdalom miatt került kórházba. Vérképvizsgálat történt, ami alapján a hemoblastosis, a leukémia gyanúja merült fel.

A nyakán kitapintható volt néhány nagyobb nyirokcsomó, nagyobb volt a mája és a lépe. A bicskei kisfiú felvételét követő napokban csontvelővizsgálat történt, ami prekurzor-B sejtes akut limfoid leukémiát igazolt.

Gyógyszert korábban rendszeresen nem szedett.
2014. január végén a kisfiú vérképe kemoterápiás kezelésnek megfelelő.

Folyamatosan kemoterápiára szállítja kisfiát a Majnár család, olyankor benntöltenek négy napot, itthon kettőt, aztán reggeltől estig maradnak a kórházban. A létfenntartás - a munkából való kieséssel együtt -, az üzemanyag plusz szükséglete, Bence másfél éves öccsének, Kristófnak az ellátása mind-mind nagy feladat a családnak, akiknek jólesne a melléjük állás.

A bicskei családot minden tekintetben megviselte gyermekük betegsége. Javaslatunk szerint Bence családját is azon családok közé kell emelni, akiket a március elejére tervezett hivatalos jótékonysági bál segíteni kíván.

A segítségnyújtásban a www.bicske.blog.hu közleményei mellett a Vállalkozók Bálja, a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola farsangi ünnepei jártak elől, őket követi Bicske város hivatalos jótékonysági rendezvénye, aminek időpontja, helyszíne még nem tisztázódott, de március elejére tervezik.

Emellett szíves figyelmébe ajánljuk a Majnár család helyzetét Bicske város szociális ügyekért felelős vezetésének valamint a Családsegítő Központnak is.

Izing

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rettenetes, és természetesen az ember szurkol a gyógyulásért, ha tud, segít is.
de!!! - és ez nem a betegnek és családjának, hanem a blog szerzőjének szól: a bejegyzés első néhány mondata nagyon is személyes információ, a törvény szerint szenzitív adat, a szövegezése alapján feltehetően egy kórházi zárójelentésből idézték. ezt legközelebb talán hanyagolni lehetne - a baj enélkül is érzékelhető, és szerintem senki sem szeretné, ha ennyire kiadnák egy nyilvános közegben.
viszont azt is nagyon remélem, hogy - mivel az ilyen betegség azért (szerencsére) nem hétköznapi egy ilyen kistelepülésen, a város "elöljárói" méltó példát mutatnak, elvégre csak úgy zúdul rájuk a közpénz fizetés, költségtérítés,cafeteria és még ki tudja, mi minden egyéb jogcímen. urak-asszonyok, lehet zsebbe nyúlni!
@Tamara Jagello: Kedves Tamara! Az édesanyával és minket egymásnak bemutató közös ismerősünkkel - a találkozás előtt folytatott telefonbeszélgetéskor azt kérdezték tőlem, mit hozzanak el hozzám magukkal. Azt feleltem, hogy mindent, amit jónak látnak a közös gondolkodáshoz. Két darab zárójelentést kaptam. Elolvastam őket másnap délelőtt, amit nem értettem, annak utánanéztem. Úgy éreztem, azt a döbbenetet nem kívánom senkinek szülőként, hogy saját hároméves gyermekéről ezt vagy ehhez hasonlót olvasson. Eszembe jutott, mennyire hálásnak kell lennie minden szülőnek saját gyermeke megadatott egészségéért. Úgy éreztem, ugyanezt a zárót olvasó mellbevágó érzést, ennek csak a nyomát kell visszaadnom írásomban ahhoz, hogy elérjek vele az olvasóhoz. Az adatok miatti aggodalmad köszönöm. De a dokumentumokat a szülőktől kaptam felhasználásra. Az írást elolvasták, meg is köszönték én pedig felhívtam szíves figyelmüket arra, hogy bárminemű pontosítást, kiegészítést is tehetnek és a jövőben is állok rendelkezésükre. Tehát: adatkezelésem jelen pillanatban is teljesen tisztességes, s ha szándéketikai szempontból vizsgálod: jóindulat vezetett a közreadásukkal. Annak pedig nagyon-nagyon örülök, hogy a közreadás után alig egy órával máris segíteni akaró bicskei család jelentkezett. Gyógyulást kívánunk Bencének!
számlaszámukat kérte egy kedves olvasónk Csabdiról, amit el is kértünk Bence édesanyjától: "Szilágyi Zsanett 10102914 12404000 00000009" Közleményként javasoljuk jegyezni a címben szereplő jókívánságunkat: Gyógyulj meg kis Bence!
süti beállítások módosítása