Értesülésünk szerint a pénzügyek és gazdálkodás területén rendelkező városházi bizottság mai ülésén felmerült a közétkeztetés fejenkénti térítési díjának 30 %-os megemelése.

Ugyanez a Bárányos József elnökletével dolgozó bizottság emelte meg duplájára az építményadót Bicskén. (A  bicskei városházi döntések "területi hatályán" kívül élő polgármesterre ez az emelés természetesen nem vonatkozhatott.)     

A 30 %-os étkezési díjemelés végül azért nem jött létre, mert a bizottság elnöke szerint ez a döntés politikai kockázatot hordozna és a www.bicske.blog.hu egy órán belül közzétenné róla véleményét.

Köszönjük a képviselő úr előrelátását és emberségét valamint azt a belátást is, hogy sokan olvasnak bennünket.  Mosolyjel kettősponttal és zárójel bezárva.

Feltételezzük azt is, hogy helyi családok és emberek pénzügyi helyzetét, pontosabban pénztelenségét ismerő emberként, vezető pedagógusként nem akart beleegyezni az idős vagy beteg, szegénységben élő bicskeiek további anyagi terhelésébe. A bizottságnak ez a Bicskei Szóban biztosan nagyon hamar többször nyilvánosságra kerülő rossz döntése valóban felháborodást okozott volna az itt élőkben. 

De szerencsére jó döntés született.  

A városgazdálkodók a Bicskei Szó információja a megemelkedett étkeztetési költségek ellensúlyázása érdekében inkább további támogatásokat nyújtanak az étkeztetéshez, ezzel kerülik el a városlakók további terhelését.

Ez a döntés azért is helyes, mert Tessely Zoltán, Bicske Csabdin élő polgármesterének döntése korábban idős, beteg rászorulókat szakított el a bicskei gondoskodás lehetőségétől - egyben megszüntetve a Gondozási Központ bennlakásos ellátását valamint bicskei munkahelyeket is.

 

 

ia

 

      

    

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása