A Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola négy diákja vehetett részt abban, a Tempus Közalapítvány által támogatott, Comenius iskolai együttműködések pályázat European Youth Past Present Future címet viselő projektben, melynek utolsó állomása, melyen diákok is részt vettek - Portugáliában volt.

braganc.jpg

 

A záró program fő témája a fiatalok olyan problémáira összpontosított, mint a vandalizmus, az alkohol, a dohányzás vagy éppen a drogok. Diákjaink feladata az volt, hogy meghatározzák a problémák okait és javaslatokat tegyenek a probléma megoldásara, valamint olyan ötletekkel álljanak elő, melyek segítségül szolgálhatnak társaik számára. A nemzetközi csapatokban dolgozó tanulók minden témáról külön brosúrát készítettek és szóban be is mutatták javaslataikat, a lehetséges megoldásokat.
Természetesen a portugál partner is meg akarta mutatni országa nemzeti és természeti szépségeit, így jutottunk el Portóba illetve néztük meg a fogadó város Bragança történelmi belvárosát, várát, csodálatosan, eredeti formában megőrzött középkori városnegyedét.
Mivel diákjainkat családok látták vendégül, személyesen tapasztalhatták meg a portugál vendégszeretetet, kóstolhatták meg jellegzetes ételeiket és rá voltak kényszerítve, hogy önállóan angolul kommunikáljanak. Nagy örömünkre sikerrel!
A programból már csak a záró beszámoló megírása van hátra, melyre a koordinátorok a dán partnerhez utaznak majd.
Szerencsére nem ér véget a Comenius program az iskolában, hiszen a jövő héten érkeznek iskolánkba a másik projektünk 7 másik iskolája: Ausztriából, Csehországból, Lengyelországból, Portugáliából, Spanyolországból és Törökországból valamint a másik magyar iskolából, Debrecenből. A találkozó címe: Drops of Love vagyis A szeretet cseppjei. A program május 18-tól 24-ig tart. Már nagyon várjuk vendégeinket.

Pató Csabáné Szebényi Éva 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása