"Kedden a Zöld Bicske nem ürítette ki a szemetes edényünket. Benne egy cédula, s rajta a felirat nincs matrica. Valóban nem volt kukánkra ráragasztva a 2014-es matrica, de pontosan be van fizetve a szemétszállításért, mint kötelező közszolgáltatásért ránk kirótt díj. Nem voltunk egyedül a városban, este az utcán sok teli kukát láttam, tehát a tisztelt Zöld Bicske sokat spórolt ma sokkal kevesebb szemetet szállított el, mint máskor. Igen beismerem mulasztottam, nincs kitéve a matrica még szerencse, hogy a számlás borítékban megtaláltam, s kiteszem a jövő hétre. De hogyan tegyek ki jövő héten 180 l szemetet? Miben? Elvinnék, ha duplán tenném ki? Elvégre jogos lenne a kérésem kifizettem a díjat! Az is lehet, hogy legközelebb kevesebbet fognak számlázni, hiszen egyszer nem ürítettek, ugye ez így lenne logikus tisztességes. Sőt, én a matrica árát is megspórolnám, s kinyomtatnám azon címeket, akik nem kötöttek szerződést, ahol nem fizettek. Miért azokat kell büntetni, akik szerződést kötnek fizetnek?

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy + 1 hétig nyáron 30 fokban jó nagy kitolás a lakossággal tároltatni és szagolni a kommunális hulladékot. Sőt tapasztalom, hogy a lakosság egy része eddig is kitette a közterületre a kommunális hulladékot zsákokban, ezek után talán többen élnek ezzel a lehetőséggel.

Jól van ez így? Csak így lehet helyes magatartást kicsikarni az emberekből? Lehetne esetleg másképpen is?"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tetszene, ha a város ennyire ellentmondást nem tűrő modorban viselkedne azokkal szemben, tenne is ellenük, akik nem fizetnek a hulladékszállításért/elhelyezésért, hanem megfogják a zsákjaikat és kiviszik a határba. hónapok óta ipari hulladék éktelenkedik az Erőmű-tó fölötti magas út mentén. számos erdei vagy mezőgazdasági út műúthoz közeleső részén háztartások mocska kiborítva, az árkokban ugyanez. nem a fizető ügyfelekkel kéne keménykedni, de legalábbis nem velük kellene kezdeni és semmiképpen nem úgy, hogy kánikulában a nyakukon hagyjuk a szemetüket.
Valami ésszerű megoldás kéne, hogy a szemetesautóval járó alkalmazottak tudjanak arról, melyik ház fizette és melyik nem a szemétdíjat. Mondjuk, egy lista a nem fizetőkről, vagy valami ilyesmi. És akkor nem a matricát figyelnék, hanem a listáról követnék, honnan ne vigyék el a szemetet. Persze ez kicsit több "munka" lenne nekik, dehát a cégük SZOLGÁLTAT, mi meg fizetünk, ugyebár.
süti beállítások módosítása