Július végén indul be a 25. Tusványos Tusnádfürdőn, Bicske testvérvárosában.

A testvérvárosi kapcsolat első mozzanata a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság és tusnádfürdői tűzoltó kollégáik összebarátkozása volt. Ez a szakmai kapcsolat vezethetett odáig, hogy Zólya Zoltán és Szántó János akkori polgármesterek aláírták a testvérvárosi szerződésünket.

A Bicskei Önkéntes Tűzoltóság e testvérvárosi kapcsolatot leginkább előmozdító bicskei segítője az akkori elnök, dr. Varga Ferenc mellett Nagy Margit volt, aki nyolc esztendeje, 2006. július 15-én vétlenül veszítette életet egy bicskei tűzoltósági delegációt Szabadkára szállító autó balesetében Bócsánál. A bicskeiek autójának frontálisan, nagyobb sebességgel ütközött egy olyan kisbusz, aminek kábult vezetője 2,1 véralkoholszinttel bírt az ütközés pillanatában.  

Bicskeiek saját fülükkel is hallhatták Tusnádfürdőn, hogy a szépséges fekvésű testvérváros tűzoltói, akik ismerték Nagy Margit személyét, milyen szeretettel emlékeznek rá.

Tusnádfürdőt akár Tusványoskor akár máskor, ne hagyja ki, aki megteheti. Legjobb, ha az utazó egyszer megnézi  a testvérváros tusványosi arcát, egyszer pedig Tusnádfürdő csöndes mindennapjait.       

        

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása