Kedves Olvasónk hívott és elmondta: pár saját tartású disznójukat levágják és feldolgozzák a napokban. Fagyasztóikba megy a java, amikben van még korábbi vágásból való teljesen jó és ezt a felesleget szeretnék olyan embereknek adni, akiknek nagy segítség lenne a sértéshús és meg is fogják főzni magunknak. Ráadásul egy kis mangalicazsír is adódik.  

A Bicskei Szó szegényeket és rászorulókat segítő rendszeres közléseinek szemlélelete alapján ez a rendkívül dolgos ember arra kért, segítsek megtalálni adományuk gazdáit. Kettőjük azonnal eszembe jutott.

Mondom az elsőnek, mire ő: én most nem tudok húst és zsírt venni, annyi pénzem nincs. Aztán elmondtam még egyszer, hogy ez grátisz.  

Ő majd a másik címzetthez is elviszi tőlem a második csomagot - később azt mondta: "Ez olyan mint az álom! A valóságban ilyen nem szokott történni" (dehogynem - A szerk.), nagyon köszöni és nem is tudja szavakba foglalni, amit érez. Már beszéltek is az adományozóval, hogy megköszönje. 

Azt gondoltam, az lenne a legjobb, ha három szatyorban hozná el hozzám az ajándékot címzettel nevesítve. Eljönne két csomagért egy ember, egyik az övé, másikat viszi a második címzettnek.  

A harmadik embernek én viszem el a mi utcánkba. Ő az egyre jobban teljesítő Magyarország 58 éves állampolgára, bicskei asszony. 22 év körüli munkaviszonyt tud igazolni, beteg, rossz körülmények között él, nem egyedül, de teljesen magára hagyva.

Egyetlen fillér szociális támogatást kézhez nem vesz, mert azt valamiért nem kaphat.

Tűzifa támogatást a stadion államformájú Magyarország szintén nem ad. Egy közelben összedőlt öreg góré léceit kapta meg tüzelni. Közebédre föl van íratva. Azt kapja. Ellenőrzik vércukorszintjét. Látásának romlása miatt segítik kezelését.  

Nem is tudom, hogyan lehet ezt életnek nevezni. Ő lesz a harmadik megajándékozott, neki talán viszünk mellé 1 kg vöröshagymát, krumplit, kenyeret, jó szót.  Mert a pincepörkölt változat kiadósabb, kenyérrel meg aztán valóságos szüreti lakoma.       

 

ia 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ők a CSODAcsInÁlÓK!
Láthatatlanul élnek közöttünk, szépen csendben teszik Isten adta dolgukat, s mosolyt varázsolnak mások arcára a XXI.században, ahol az emberség már kihalóban van,veszélyeztetett "faj".
süti beállítások módosítása