Megtörtént a hivatalos átadás, amihez gratulálunk Vásárhelyi János igazgató úrnak és a gyermekotthon dolgozóinak.  Ezzel egyidejűleg Zamárdiban a 7 lakásos, 250 négyzetméteres gyermekotthoni nyaraló kőműves, burkolói feladatai is készek, a festés maradt hátra.  Jó példaként szolgál Bicske város választott vezetőinek az az igényes szemlélet, ahogyan e nem bicskei fenntartású gyermekvédelmi intézmény hosszú évek óta nyit a város felé bicskei vezetőjével, teljes tudatában, hogy a környék meghatározó építészeti öröksége áll használatukban. 

   A kastély dísztermében ma sokan voltunk, a megjelentek kétharmada más gyermekotthon vezetője, munkatársa  volt. Ezzel egyidejűleg egy szerbiai gyermekvédelmi szakember csoport látogatta meg az intézményt.  

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő egyebek mellett felolvasta a Bicskei éneket.  A programokban látható megszólalók méltatták a munkákat.  

Vásárhelyi János - ezúttal sem főasztalnál ült  -, a parkon vezette végig az örvendező megjelentek. Az egyik legfontosabb kérdés ott hangzott el egy látogatótól: lesznek-e a parkban padok, asztalok. Természetesen lesznek - mondta el az igazgató hozzátéve, hogy bármelyik cég és magánszemély hozzátehet egyet vagy többet, kérésére akár a nevét is ráírják. A park kapui sarkig tárva nyitva állnak a bicskeiek előtt, ahogy az Önzetlenség Napja és a Bicskedély és itt szóltak nagyot. 

A pipázó alatti pincében hűsöltünk a séta után, ami vagy 200 négyzetméter és olyan kávézó nyitását tervezik, ahol akár növendékek dolgoznak. A terület egyébként szívesen fogad osztálytalálkozókat, munkahelyi bulikat is.

A dísztó állapota még javulni fog a maihoz képest, a több kilométeres új járdák pedig fémes szegélyűek.

Kérdésem a dísztermi köszöntések után  arra vonatkoztak, hogy mikor lesz határos a kastélypark megint az 1-es főútvonallal, mert a hajdani strand területét és ingatlanjait, ami ma magánbirtok, a fenntartó megvásárolni készül. Tudni kell, hogy a terület hajdan a Batthyány kastély parkjának része volt. Ide vagy ekörül tervezi a város a Budapest-Bécs postakocsi állomás korhű berendezését. Konkrét időpont nem hangzott el Tessely Zoltán országgyűlési képviselő válaszából arra sem, hogy a bicskeiek által gyűjtőnéven Hegyikastélynak nevezett objektum méltatlan állapota - a Csillagvizsgálóé és a Mauzóleumé -, pontosan mikorra változik meg. Az kiderült válaszából, hogy Bicske pályázik a változtatás érdekében. Előremutató kérdésem azért tartozott ide, mert az a terület szintén Batthyány-érdekeltség volt.

Pálffy Károly polgármestert a parkban arról kérdeztem - szándékosan nem a díszteremben feszegettem ezt a város számára roppant kínos kérdést - , hogy a 12,5 igényes hektár területének közvetlen szomszédságában álló gyepmesteri telep mikor kap új helyet. Beszélgetésünkből kiderült, hogy a bicskeiek blogja által már régen kommunikált Állatvásár teret Pálffy Károly sem tartja rossz megoldásnak, új helynek, bár a területen még épül a szintén EU támogatottságú hulladékválogató. Elmondta, hogy ő maga is tarthatatlan állapotnak véli, hogy az állatvédelmi feladatokat ellátó egység lakot területen üzemel. Olvasóink figyelmébe ajánlom, hogy valóban nagyon kellemetlen  lehet egyszerre több tucat, egymásnak idegen, sok tekintetben kikészült egyed ketrecének közvetlen szomszédságában élni. Mindez kimerít(het)i a birtokháborítást. Ezért, az igazság szeretete miatt  képviseltük olvasóink érdekeit számos cikkünkben és a mai kérdésben is. A polgármesternek kérdésemben elmondtam, hogy tudtommal keresik az új helyet. Ő ezt megerősítette. Megkérdeztem mikorra lesz elköltöztetve a gyepmesterei telep a lakott területről. Válaszában Pálffy Károly elmondta, hogy még ebben az évben meg kell oldani, mert teljes mértékben megérti a környéken élők panaszát.

 

 izing 

           

 

beolvasas0001.jpg

 

 

batthy0001_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása