Tessely Zoltán polgármester korában valami rejtélyes okból egy kevéssé ismert céget preferált, ezért ez lett a telefonos szolgáltató az önkormányzatnál és az intézményeinél is Bicske városában. 
Aztán ez a cég 2014 őszétől egyszer csak csődbe ment.
Egyes intézmények telefonos, távközlési ellátottsága megszűnt az elöljárói lépéshiba miatt, természetesen következmények nélkül maradt - mármint a felelős döntéshozó szankcionálása meg sem fordult a fejekben. Olyan helyeken a XXI. században, Európa közepén - mint  a Járási Hivatalt és az Okmányiroda - talán félévnél is több ideig nem volt Bicskén telefon a butuska nagy mellényúlás miatt.  
Ez jelentős hátrányt okozó átgondolatlan lépés volt Bicske korábbi, választott vezetőjétől.  
Mindez csak onnan jut eszembe, hogy tegnap meg akartam kérdezni az egyébként sokunk számára az ott dolgozó gárda miatt is kedves, fontos helyet, hogy tessék mondani, foglalt-e az úszómedence például az úszótáborozó gyerekek által - mert akkor később megyek, hiszen első a gyerek.
Felhívtam a 600-003 telefonszámot ősz óta már sokadszorra, ami természetesen az Aranycsapat győzelmére utal. Foglalt. Ahogy már régen csakis foglalt. Vagyis Bicske város legkomolyabb fejlesztése, ami Szántó János polgármestersége idején épült meg - a gép forog, az alkotó pihen -, sajnos hosszú ideje nem elérhető telefonon.  
Az, hogy nincsen, ennyi ideig felelőtlenül nem volt térfigyelő biztonsági kamera városunk legkomolyabb fejlesztésénél, bevallom, csakis azért nem írtam meg, mert nem akartan meghirdetni támadhatóságát és tippeket adni senkinek, hogy aztán a lelkemen száradjon, ha kárt tesznek benne.
Műhelytitoknak gondoltam. A mi titkunknak. Pedig csak az nem látta, aki nem akarta látni. 
De ha már itt tartunk - javaslatom azért 0 Ft+ÁFA/hó, mert maguktól is rájöhetnek  - egy városban már részlegesen régen jelenlévő Telekom fektette optikai kábel és a tisztességes Hoppá! díjcsomag - nálam is ez van - teljesen megoldaná a város legnagyobb fejlesztésének telefonos elérhetőségét, a web hozzáférhetőséget havi kb. 10 ezerből. Vonalas és 30-as irányba havi 5-5 ezer percet lehet hívó félként beszélni, gyakorlatilag szinte korlátlan. A 20-as és 70-es irányba is van némi keret, ami havi ráfizetéssel emelhető, hogy ne lépjük túl csúnyán.
Ebben nem vagyok biztos, de amatőrként is meg merem kockáztatni, hogy akár a kitűnő felbontású biztonsági webkamerák által összegyűjtött adatokat is játszva vinné gépbe ez a nagy mennyiségű adat szállítására alkalmas kábel.
Ezt az egészet különben a csúnyánál is csúnyább játszótéri eset után két és fél perccel meg kellett volna tennie a városnak. 
Vagyis a Bicskei Tanuszoda mellett kamerás megfigyelés alatt kell tartani a civil összefogásból épülni kezdett  Város Kemencéjét, az uszodánk minden oldalát beleértve a bringatárolót.
A félig befejezett, kampányidőszakban összekapkodott, de jó forgalmú játszótér biztonsági megfigyelése is kötelező  - a kiszáradt platánnövendékek pótlása pedig ugyan nem tartozik ide, optikai kábel nélkül is kötelező tánc, mert azt a város ültette a költségvetési keretből.      
Válasszunk tehát olyan szolgáltatót, ami nem megy csődbe két héttel a polgármester szakértelme és  rejtélyes indokú preferálása után.  
ia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az, hogy egy cég csődbe megy, nem nagy probléma, kb. egy max hét lett volna átállni másik szolgáltatóra. Önkormányzatként pedig jelentősen kedvezőbb csomagokat is lehet igényelni :) (Azt még hozzátenném, hogy ez nem csak egy telefonszám meg netkapcsolat, kell hozzá hálózati infrastruktúra, amit a szolgáltató is adhat, de nem triviális, otthoni megoldást jelent, valamint telefonközpont - van egy olyan tippem, hogy ott is már IP-telefonok vannak, legalábbis nagyon reménykedem benne.) De az tényleg nagyon gáz, hogy lassan egy éve nem sikerült ezt megoldani. Nincs ott erre valami hajjakend?
valoszinű még nincs helyben haver a teleromnál......de azonkivül is van még cég akit lehetne ide hivni bár a telerom kétségkivül erőteljesen terjeszkedik viszont drága és nem jobb mint a többi.....
süti beállítások módosítása