Februárban adtunk hírt először a Duna-Vértes Önkormányzati Társulás Állatvásár téren épülő hulladékválogatójáról. 
 
Ennek már régen el kellett volna készülnie. A kivitelező cégnek forráshiányra hivatkozva nem fizet a társulás. Ami azért fura, mert tisztes üzleti körökben a megrendelő mindig előzetesen nyilatkozik arról is, hogy fizetőképes és rendelkezésére áll a kellő forrás. 
 
Esetünkben azonban a KÖZGÉP a bicskei hulladékválogató építője, ami még a megrendelés idején kormányzati körökben hőn szeretet cég volt. 
 
A bicskei építkezés áll. Pedig már át kellett volna adni. Ezt a válogatót úgy képzeljük, hogy amikor a Zöld Bicske gépei összegyűjtik a hulladékot, egyenesen odaviszik az Állatvásár térre, ahol 20 dolgozóval, futószalag üzemmódban végzik a válogatást. Minden hasznosíthatót kivesznek. A hasznosíthatót és a nem hasznosíthatót külön szállítják el a válogatóból. Jó esetben akár 70 százalékkal is csökkenhet a nem hasznosítható hulladék tömege és ezzel együtt elhelyezésének költsége. A hasznosítható hulladék pedig bevételt jelent.     
 
Mint azt februárban a beruházás első hírében hoztuk:  az Önkormányzati Társulásnak a Zöld Bicske Nonprofit Kft. révén Bicske városa is tagja - hulladékválogatót építtet az Állatvásár térre - a szennyvíztisztító mű mögött. Ide az  összezagyválódott szemét kerül közúti szállítással, aminek szétválogatásán becslések szerint húsz fős brigád fog dolgozni.

A vegyes hulladék feléből hasznosítási út felé indítják az arra alkalmas anyagokat - az Európai Unió-s tagságunknak köszönhető környezetvédelmi pályázatán sikert elérő Társulás munkájával.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása