Petőfi Népe

Címkék: március

2016.03.14. 19:36

A Szabad Föld című hetilapnak - A vidék családi hetilapja - én is úgy lettem olvasója, hogy anyai nagyszüleimnek járt.  Anyukánknál ma is minden héten fellelhető. A 2016. február 12-én megjelent számukat elhoztam az Ezt írtuk... (Február második hetében) című rovatuk miatt, ahol 1946, '56, '66, '76, '86, '96, '06 februárjainak második hetének írásaiból idéznek. 

15.jpg

A szentesi levéltárban talált adat alapján Petrovicsék hentesinasának vallomása szerint Petőfi Sándor nem Kiskőrösön született, hanem Kiskunfegyházán. Félegyházán a Petőfi MGTSZ elnöke azt mondta, ha ez igaznak bizonyul, ők bizony másodszor is megtartják a Petőfi TSZ névadó bálját, mert akkor lesz a szövetkezetük igazán Petőfi.

A kiskőrösiek tömör, tartalmas álláspontja: 1. Itt született 2. Tehát máshol nem születhetett

A Szabad Föld munkatársai Budapestre visszaautózva felvesznek egy stoppoló szabadszállási bácsit. Kérdi tőlük, mi járatban?, aztán elmondja: ő a nagyapjától tudja, hogy Petőfi Szabadszálláson született.

(Nos, azért hoztam otthonról haza - egyik bicskei utcából a másikba a fölidézett 66-os vicces és szívmelengető pici hírt, hogy ne felejtsem el 2016. március 15. előestéjén leírni az egészet. S hogy főszereplője a 26 évesen, szabadságharcosként elhunyt nemzeti hős, akinek egy egész tájegység, mi több, egy egész ország szívesen lenne a szülőfaluja - visszamenőleges hatállyal....  Igen, Petőfi Népe.)  

 

 

ia 

   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása