Aki igazán szép, veretes magyar nyelven megírt, a magyarság őstörténetében játszódó izgalmas, hatalmas láttató erővel dolgozó, valódi regényt szeretne olvasni vagy megajándékozni vele szeretteit - semmiképpen ne hagyja ki Turul Isatha igényes, önmagát olvastató művét, aminek főszereplője Kétel, az első kuvasz. 

kuvi.jpg

Abban a szerencsében volt részem, hogy a szerző engem megajándékozott a könyvvel. A regény írója ugyanis álnevet használ, ő valójában az iskolás korunktól ismert Vajó Zoltán.  

A harcokkal telített korszakról is lehet békességgel, szeretettel írni, nem felhasználni szent örökségünket percemberi érdekekre - ezt bizonyítja ez a munka, aminek megírása is nagy örömet jelenthetett írójának.

Mert a nyelvezet olyan szép, olyan gazdag, hogy az olvasó kedvet kap ahhoz, hogy hangosan felolvassa egyes részeit. De legalábbis kétszer egy bekezdést. Ha a fagyos hideget írja le, az olvasó fázik. Ha a szerelmet írja le - ha a jó öreg olvasó nem is szerelmes már -, de tudja, miről van szó. A megmentő és védelmező kuvasz szerepe éppen olyan, mint amit az első regényekben is szerettünk, de azért ez több annál. A hős árulással való rágalmazása szintén ismerős.      

Jer hát öreg, ülj le közibénk, s mondd el igaz szavaiddal, mi elménknek öröm, szívünknek izzó parázs, lelkünknek tiszta, bölcs táplálék!

A Kuvasz és Mi

oldal szintén a valóban kuvaszgazda Vajó Zolié, ezt most kaptam meg tőle, mert most nyílott. Van egy áruházi oldala is, ahol a kötet is megrendelhető. Biztosan a bicskei könyvesboltban is van. Ha kéritek, meghozom én is és eljöttök hozzám kávézni. De biztos vagyok benne, hogy a Nagy Károly Városi Könyvtárból is kölcsönözhető lesz. Aki igazi, tartalmas, gazdagító olvasmányt akar,  vegye meg, olvassa és ajándékozza, vagy kölcsönözze.

A kötet gyönyörű festményeit, rajzait Határ Emília készítette. A könyv értékesítésének minden haszna a Kuvasz és Mi Alapítványé. Megrendelhető: akuvaszesmi kukac gmail.com 

 

 

"...ősmesét mondok hát néktek, 

s emlékeitek közt őrizzétek, 

hogy ne legyen megsárgultan szélbevesző

az igaz szó...."

 

 

ia

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása