Másképpen, más szemmel nézzük mi jó páran ezt az RTL filmet, és nem a walesi hercegnő miatt, hanem mert saját életünk, sorsunk, múltunk része is, mert dolgozhattunk a Nagyatádi Átmeneti Szálláson és a bicskei menekülttáborban is. 

A családjával Bicskén élő Horváth Lajos, a nagyatádi, később a bicskei tábor vezetője őszintén és közvetlenül beszél a délszláv háború idején végzett munkáról. Jó hallani a nagyon szép somogyi városka vezetőit arról, hogy büszkék Nagyatád  akkori helytállására. Ők az emlékezés szerint nem azt keresték, hogyan ne, hanem azt, hogyan segítsenek segíteni. Az 1990-es évek elején az egykori Jugoszlávia hat tagköztársaságában erősödő nemzetállami törekvések a háború poklát, a pusztítást hozták. 

A Menekültügyi és Migrációs Hivatal Nagyatádi Átmeneti Szállásának létrehozásában és működtetésében számos bicskei befogadó állomáson dolgozó tevékenykedett,  különböző munkaterületeken.      

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása