Érkezett egy panaszos fotó címünkre, ami arról szólt volna, hogy a földmunkagépek nem kímélik a kerékpárutat. 

bringauttt.jpg

A kép hatására természetesen próbáltunk információt szerezni, hogy mégis mi épül és ki építi.   

Megtudtuk, hogy egy napelempark épül. (Mészáros Lőrinchez semmi köze, mely "nem" már önmagában hírérték...)

A naperőművek 499 kW teljesítménybehatárolásáról néhány hete olvastam egy nem mai anyagot ezen a blogon.   Ha megépül a megújuló energiára alapuló mű, jól fog mutatni, mind a bringaútról, mind az autópályáról.  

Magyarországon ma a legtöbb új napelempark 499 kW-os, mert ez a törvényileg jól támogatott méret - ebből azt gondoljuk, hogy ez is éppen ekkora lesz. De ennek érdekében egymás mellett több ilyen méretű park is kialakulhat, és vezetékkel összekapcsolják őket. Két magánszemélyhez köthető gazdasági társaság építi, ugyanazok egyébként,  akik a szárítóüzem és a halastó közötti területen is fognak majd építeni.

 A 499 kW Maximum Naperőmű Kft. és a tulajdonoshoz tartozó egyéb, hasonló nevű cégek többek között azért jöttek létre, mert 3-4 éve volt olyan szabályozás, ami mára érik be a gyakorlatban.

Bicskén a korábbi híreinkben szereplő állami  erőmű - éppen ilyen teljesítményre kalibráltatott. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása