Harminckét évet dolgozott, három gyereket nevelt fel a hosszú ideje nagy szükségben élő bicskei édesanya.

A fiú, a fiatal férfi már dolgozik - a lányok középiskolások. A gyerekekre büszke, mert céltudatosak. A fiatal fontos segítő szakmában áll helyt. Az anya jobb lába amputálva. Ennek az egyik oka egy sérülés lehetett, amit a egyik munkahelyén szerzett, de nem vette, nem vehette komolyan, mert nem akart táppénzre menni illetve nem akarta elveszíteni az állását. Az elhanyagolt sebtől, a jelentkező cukorbetegség és egy trombózis következményeként megindult az üszkösödés. Kerekesszékes. A másik láb is beteg. Rendszeresen Székesfehérvárra jár a Szent György Kórházba és bízik benne, hogy a bal lába a kiváló orvosának köszönhetően megmarad. 59 %-os rokkant. Rokkantsági ellátása 89 ezer forint.   Fogyatékossági ellátása 23 ezer, kötszerre és gyógyszerre 7 ezer forintot kap. A bicskei polgármester segítségével mopedet is kapott. 10 mázsa tüzifa is érkezett a házhoz Bicskétől. Albérletük viszont havi 50 ezer Ft plusz 25-30 Ft rezsi. Használható kályhájuk nincs. Ma két segíteni akaró bicskei érkezett a házhoz, velük érkeztem, egyikük felírta a spéci csőátmérőt valamint megszemlélte a helyet. Adakozást hirdetnek ők ketten annak érdekében, hogy az egy garzonnál nem sokkal nagyobb lakásba megfelelő kályhát vegyenek. Ezt adakozással teszi néhány ember, akikhez bárki csatlakozhat. Ha 60 ezerrel számolunk, 10 nagylelkű, segíteni akaró esetén valódi családsegítők lehetünk. Különben minden adománynak örülnek, legyen az pénz, takaró, bútor, tartós élelmiszer, háztartási cikk  vagy tüzifa. Bármi, amivel úgy érzi kedves Olvasónk, hogy segíthet. Ami jó jöhet máshol. A segítségre szoruló család nevét, címét, telefonszámát nem írom le nyilvánosan. Viszont engedélyt kértem és kaptam arra - így etikus -, hogy komoly szándékú segítőknek megadjam az édesanya telefonszámát, hogy egyeztetni tudják a részleteket. Szimpla kíváncsiskodók kíméljenek!  Nagy szükségben, de tisztán, rendezetten élnek. Nem dramatizálták a helyzetet, a tényeket mondták el és még szomorúbb derűt és fáradt kedvességet is érzékeltem. A bejáratnál deszkákból szögelt akadálymentesítő. Ezen tud a kerekesszékkel kimenni az udvarra.  De itt biztosan kell segítő, mert erős a lejtés.  A lakás nem nagy, bármit nem fogadhatnak el, mert nem biztos, hogy befér. Szorongva gondolnak arra a bérlőket mindig szorító lehetőségre, hogy hogy bármikor felmondhatják a szerződést. Ismert, hogy Bicskén menyire nehéz albérletet találni. Segítsünk a velünk élőkön, ahogyan tudunk, mert minden képzeletet felülmúlóan nehéz helyzetben vannak. A legtöbben voltunk már nehéz helyzetben... 

A fiúk a kályhabeszerzésen már dolgoznak. Újat vesznek, néhányan összedobjuk rá. Bárki csatlakozhat. Ha marad, bár maradna, megkapja az anyuka.  

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása