Városunkban az elmúlt évek során a panellakások átlagára igen változatosan alakult, volt, hogy ez az ingatlantípus volt az egyik legolcsóbb, de előfordult, hogy a legmagasabb négyzetméteráron
vásárolhattuk meg őket.

Az biztos, hogy az átlagárak már 2017-ben is igen magasan voltak, 2021-ben pedig mindhárom ingatlantípust jóval drágábban lehet megtalálni a bicskei ingatlanpiacon.
Az elmúlt öt évben egymást felváltva a téglalakások és a panellakások voltak a legdrágábbak, a sort pedig általában a családi házak zárták, viszont a vizsgált időszak elején a panelek és a házak árai igencsak közel azonos árfekvésen mozogtak.
Drágulás szemtanúi lehettünk az elmúlt öt évben
Az Ingatlannet.hu által vizsgált időszakban, az eladásra kínált családi házak átlagára Bicskén megfontoltan ugyan, de szinte folyamatosan emelkedett. 2017-ben még átlagosan 163 ezer forintos négyzetméter áron találhattunk ilyen típusú ingatlanokat, azonban az évek során ez az összeg több mint 100 ezer forinttal emelkedett, így elérve 2021 májusában a 277 ezer Ft/m 2 -es árfekvést. Ennek a változásnak köszönhetően idén májusban egy eladásra kínált 110 négyzetméteres ingatlant legalább 30 millió forintért hirdettek a tulajdonosok.
A téglalakások ára igen hektikusan változott, 2017 májusában még 222 ezer Ft/m 2 -es áron kínálták őket eladásra városunkban, majd a 2018-as évre egy kisebb csökkenés következtében már a többi ingatlantípus árfekvésén voltak. Azonban nem tartott sokáig ez a mérséklődés, hiszen a 2019-es évre már igen nagy áremelkedés szemtanúi lehettünk. Ezt követően szinte folyamatosan emelkedtek tovább az átlagárak, így elérve 2020 májusában az 512 ezer forintot. Idén májusban pedig már az 560 ezer Ft/m 2 t is meghaladták a kínálati átlagárak. Ez az átlagár egy 60 négyzetméteres ingatlan esetében több tízmillió forintos változást jelentett az évek során.

bicske_11.jpg

A panellakások a 2017-es évben még körülbelül 150 ezer forintos átlagáron voltak elérhetőek. 2018-ra ennél az ingatlantípusnál leginkább stagnálás volt megfigyelhető, így ekkor 150-160 ezer Ft/m 2 áron voltak jelen a bicskei ingatlanpiacon. A 2018-as évet követően viszont egy folyamatos áremelkedés volt érzékelhető a panelépítésű lakások piacán. 2021 májusában négyzetméterenként már több százezer forinttal drágábban találhattunk ilyen típusú lakásokat Bicskén, ekkor az átlagos árfekvés elérte már a 455 ezer Ft/m 2 -t is.

Felforgatta a lakóingatlan igényeket a tavalyi év

A tavalyi év nagy fordulatokat hozott az ingatlanpiacon, az eddig megfigyelhető tendenciák teljes mértékben átalakultak. A kisebb lakások helyett egyre népszerűbbek lettek a családi házak, a panellakások tekintetében pedig az erkély alapvető szempont lett a választásnál. Sőt jóval nagyobb szerepet kapott a természet közelsége is. Ennek egyik legfőbb oka a járványhelyzet következtében hozott intézkedések voltak, hiszen a bezártság megváltoztatta a fő prioritásokat.

 

Ingatlannet.hu 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása