Azt mondta a néni a szaunában, hogy ő már sok mindent látott összesen 80 életévében, de ilyen szép és szépen gondozott szomorú fűzeket  és abból is annyit egy helyen, mint itt - ő még soha.  

208565613_10215301978181884_7704536363003027929_n.jpg

A Vértes takaros kis falujának lakója.  Ehhez a településhez tartozik több mint kedvenc helyem, Vitányvár, és a községen párszor "átcsapattunk" már kerékpáron.  Elmondom, hogy ez az egész önkormányzati  terület borzalmasan nézett ki, volt itt minden, míg aztán két-három bicskei család nem bírta nézni, nekilátott önkéntes munkával  a városközponthoz méltóbbá tételéhez. Jó kis zöld sziget. 

Sokan csatlakoztunk hozzájuk, dolgoztunk a parkért. A vizes helyet különösen szerető fűzfák úgy kerültek ide, hogy a bicskei parképítő családok összefogása meghirdette: adományozhat mindenki egy vagy akár több fűzcsemetét, pl. gyermekeik nevében. Végül az önkormányzati vezetés  is felismerte, hogy immár be kell szállnia a terület szebbé tételébe. A fák és a park pedig azért tetszhetnek ennyire a vértessomlói néninek, mert a GESZ rendben tartja ezt a hat-hét hektárt. A fűzfa sétányon nagyon szépen igazítják a szomorú fűzek frizuráját.  A járda fölött szintre nyírják, a Sárközi-árokra omló részt viszont meghagyják organikus stílusban.   

Azt mondta, náluk is voltak hasonló összefogások. Amikor arról beszéltem, hoigy Várgesztes felől lejtmenetben milyen élmény kilométereket gurulni Vértessomló felé, elmondta, hogy szélesebb és jobb let az az út, megkérdezte, milyennek láttam a faluját. Mondtam, hogy tisztának és rendezettnek. S hogy elágazással szemben egy olyan pizzériába ültünk be kávézni, ami cukrászda is. Kérte nevetve, hogy ne magyarázzam el, melyikre gondolok, mert ilyen Somlón csak egy van. Tényleg. De azért azt még elmondtam, hogy Várgesztesre a gyönyörű Vérteskozmáról érkeztünk a Malom-úton, ami egy szurdok. Hogy ő gyalog is járt ott. Vérteskozmára Szárligetről mentünk, oda pedig Bicskéről. És mi volt az úticél? - kérdezte.

Tata.

"Jól van. Maga is a szépet keresi. Mást nem is érdemes. Már ha rám hallgat."          

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása