A magyar válogatott nyerte meg a versenyt és jutott fel a második ligába. Ehhez Varga Gréta egy 2. hellyel és 8 ponttal járult hozzá 1500 méteres síkfutásban.  

greti_es_edzoje.jpg 

 

A képen Tóthné Stupián Anikó edző és Varga Gréta magyar bajnok és válogatott csapatával Eb-helyezett.  A friss hírről, a magyar bajnokságról itt a videó: https://www.facebook.com/magyaratletika/posts/10159634003273969 Ezen a fotón Varga Gréta nem szerepel, de a cikkben igen: https://www.runnersworld.hu/csapat-eb-atletikai-valogatott-141162?fbclid=IwAR3yDHbB1YAmP7PuZXsIe3dki3bub6S2Bqx8GHOEHKy8zWTIbz0jDpaiyAU A bicskei szálról fogalmam sem volt. Történt, hogy a nagy-nagy futballszezonban megosztottam ezt a régebbinek tűnő Eb nyertes hírt, hogy itt ilyen is van és ez nem nagyon kapott publicitást. Aztán látom ám, hogy Száraz Rita tanárnő kommentjében külön gratulál Varga Grétának, amit egy like-al a bajnok édesapja köszön meg. Csak nem...?! Bicske? Vagy Csabdi? Mert Rita ott tanít. Nagy örömmel fogadom Rita válaszát. Elmondom, hogy hírt írok belőle, el fogom neki küldeni további építés céljából és azért, hogy legyen kedves továbbküldeni Varga Grétának és szüleinek, hogy GRATULÁLUNK a bicskei olvasóink nevében és legyenek szívesek válaszolni pár kérdésre, hogy olvasóink megismerhessék Grétát. Mint megtudtam, a család a Balaton mellett él, Gréta pedig a Veszprémi (Varga utcában!) található Sportolj Velünk Sportegyesületnek a versenyzője. - Büszke vagyok erre a kislányra, régóta figyelem sportkarrierjét - kezdi Rita. - Gréta apukája, Varga Laci. Nálam kb. két évvel idősebb. Az egykori 1-es iskolába járt, majd a Vajda Gimibe. Vagány, barátságos, eszméletlen humorérzékű srác volt mindig is. Varga Laci oldalán olyan gyorsan pörögnek a csodás hírek, a mesés eredmények, hogy követni sem tudom sokszor.Az édesapa, Varga László így mutatja be a családját:⦁ Nagyon örülök a megkeresésnek, köszönöm! Valóban Bicskén születtem, feleségem balatonakarattyai, jelenleg is itt élünk.  96-ban kerültem Balatonkenese Honvéd üdülőbe katonának, itt ismerkedtem meg Julcsival, a feleségemmel és itt ragadtam.Édesapám Varga László (Puli), Édesanyám Takács Éva, mindketten bicskei születésűek. A Diófa utcában laktunk, majd 12 éves koromtól a Vasvári utcában szüleimmel, testvéreimmel. Azóta ők már Tatabányán élnek.Apai nagyszüleim nagyon vallásosak voltak, Nagyapám volt hosszú ideig, haláláig a sekrestyés a katolikus templomban. Anyai Nagypapám  pedig vasutas volt.Édesapám testvére, Varga János (Kokó) sajnos már meghalt. Ő volt a bicskei focicsapat szíve-lelke hosszú évekig. (Láthattuk sokszor, amint a sérült játékosokhoz szalad be segédként az ellátás érdekében - a szerk.) ⦁ Hogyan kezdődött Gréta sportkarrierje? A sport szeretete kicsit családi vonás is?
⦁ Gréta 12 évesen kezdett futni, egy iskolai futóversenyen figyelt fel rá Tóthné Stupián Anikó, aki jelenleg is az edzője. Gréti nyilván tehetséges, de hihetetlenül szorgalmas és akaratos is. A kitűzött célért fegyelmezetten és tudatosan edz. Valóban, a sport szeretete családi vonás is. Feleségem és én is indultunk anno iskolai futóversenyeken, apu is és én is fociztam. Apu fiatal korában, kemény jobbhátvéd volt, azt mondják én is jó focista voltam. 
⦁ Vajon mit rejt a jövő? Milyen céljai vannak Grétinek?
⦁ Nem könnyű a válasz. Mindenki olimpiai bajnok szeretne lenni, de ami Gréti fő száma a 3000 m akadály, hát abban európainak nincs könnyű dolga. Jelenleg az U20-as EB-re és az U20-AS VB-re készül gőzerővel. Sokszoros korosztályos bajnok és országos csúcstartó. Szombaton lett először szabadtéren Magyar bajnok és vasárnap futott U20as és U23-AS országos csúcsot fő számában.
⦁ Gréta egy igazi CSODA! Nem is ismerem, de tényleg hihetetlen öröm és büszkeség tölt el, ha olvashatok Róla! Még egyszer köszi a sok-sok információt! Vigyázzatok egymásra, továbbra is nagy szeretettel szurkolunk, most már egész Bicske is, ha a cikk megjelenik! Szeretettel ölelünk Benneteket a csodás Bicskéről! – búcsúzott az Édesapától Rita.

⦁ Hálás köszönet mindenkinek a sok drukkért és kedvességért! Igazán jól esik! Gréta is szeretettel üdvözöl minden bicskei szurkolót! – válaszolt Laci.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása