Csákváron született 1931-ben. Az érettségi után Pécsett a Pedagógiai Főiskolán szerezte tanári diplomáját. Nyugdíjba vonulásáig történelmet és földrajzot tanított.

Bicskén az általános iskolában. Éveken át osztályfőnök is volt. Minden osztályát nagy odafigyeléssel, szeretettel vezette. A diákok szigorúnak gondolták őt, mert határozott és következetes munkájával megkövetelte a tanulást, a fegyelmezettséget, az udvariasságot. Odafigyelt az elesett, hátrányos helyzetben lévő tanulókra, felkarolta,segítette, - ha kellett – külön tanította őket.

Derűs, vidám ember volt, szeretett beszélgetni tanítványaival, kollégáival, barátaival.

Mindenkit meghallgatott, jó tanácsot adott. Bíztatásával a pályakezdő pedagógusokat is a jobb eredményre ösztökélte.

A telepi városrészben lakott. Naponta volt, hogy többször visszament az iskolába, délutánonként a Dolgozók Esti Iskolájában felnőtteket tanított.

Aktív életmódja nyugdíjas éveiben sem változott.

Túrázott, kirándult, külföldre járt, a világ dolgaiban tájékozott volt. Toszkánában, az etruszkok, Athénban az Akropolisz emlékét kereste, kutatta. Sokat olvasott.

Büszke volt a családjára, - fiát, unokáját imádta.

Fürge, tipegő járásával mindig csinosan, de sohasem hivalkodóan járt.

Személyével példát adott családjának, tanítványainak, kollégáinak. 92 évesen halt meg.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása