Lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program beruházási komponense, valamint az azt kiegészítő humánerőforrás fejlesztés, melyek részeként elkészült a bicskei Egészségügyi és Logisztikai Központ, ahol személyre szabott gyógyszerellátási központ, telemedicina központ, az egészségfejlesztési programokhoz kapcsolódó orvosi laboratórium, és a program koordinálásához szükséges egészségügyi irodai és logisztikai háttér működik majd az egykori Menekülteket Befogadó Állomás helyén, Bicskén a Csabdi úton.  

 

A Szeretetszolgálat közleménye szerint a program  Európai Uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Szociális Alap támogatásával. A Naszlady Attila Egészségfejlesztési Program beruházási komponense 8,3 milliárd forintból jöhetett létre, amit 1,1 milliárd millió forinttal egészít ki a humánerőforrás fejlesztés komponens.

A fejlesztés a Szeretetszolgálat jelenlegi legnagyobb beruházásával járt együtt, a folyamatosan bővülő egészségügyi tevékenység hátterét alkotja, melynek során a máltai szervezet a legszegényebb településeken élők hiányzó, vagy csak részlegesen működő orvosi ellátását vállalta, másrészt az intézményekben élő ellátottak gyógyszerrel történő ellátását teszi biztonságosabbá.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása