Egy bicskei tehetség

2007.10.28. 11:38

Hetvennyolc országból több mint 32 ezer alkotással jelentkeztek fotósok, hogy bemutassák alkotásaikat a brit Természettudományi Múzeum és a BBC közszolgálati médium pályázatán.

Az abszolút győztes Ben Osborne képe. A képeket péntektől a londoni Természettudományi Múzeumban állítják ki, köztük az abszolút első helyezettet, amely a botswanai Chobe Nemzeti Parkban élő egyik elefántot ábrázolja, amint éppen átrohan a vízen.

Az állatportrék között Szergej Gorskov barnamedvét ábrázoló fotója nyert, melyen az állat a Kelet-Oroszországban található Ozernaja folyóban vadászik.

A versenynek magyar győztese is van, a 39 éves Karai Csaba személyében, aki egy, a Hold előtt elsuhanó repülőgépet fotózott le.

Karai Csaba saját honlapja szerint 1968-ban született, első fényképezőgépét 1998-ban vette. A fotózással 2004-ben kezdett komolyabban foglalkozni.

"A vágyam hogy a világ minél több érdekesebb táját és élőlényét örökítsem meg, és mutassam meg mindenkinek akit érdekel" - fogalmaz Karai Csaba. Rajta kívül még négy magyar fotós van a díjazottak között.

Az inforadio.hu alapján Izing Antal küldte be a Karai Csaba londoni sikeréről szóló hírt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása