A Magyar Televízió egyik legfontosabb közszolgálati feladatának tartja a magyar kulturális örökség kincseinek bemutatását, megőrzését az utókornak. Az MTV Főtér című országjáró műsorának ez a küldetése. Az Év Települése idei jelöltjeire, vagyis azokra a városokra és községekre, amelyeket 2007-ben mutatott be a műsor, december 2-án, vasárnap 8 órától a Főtér különkiadásában emlékeztetik a nézőket. Rajtuk múlik ugyanis, hogy Balatonlelle, Bátaszék, Békés, Bicske, Gyula, Hollókő, Kecskemét, Kiskunmajsa, Makó, Marcali, Nyíregyháza, Salgótarján, Sárospatak, Siófok, Sopron, Sümeg, Szarvaskő, Szentendre, Vásárosnamény vagy Zirc lesz az év települése.

Négyféle módon várja az MTV a szavazatokat 2007. december 21-én éjfélig. A nézők elküldhetik voksukat postai levelezőlapon, a "FŐTÉR - az Év Települése, Magyar Televízió, 1054 Budapest, Szabadság tér 17." címre, vagy e-mailben a foter@mtv.hu címre. Szavazhatnak továbbá a 06 30 44 44 234 (nem emelt díjas) SMS-számon, amelyre elküldhetik az adott település nevét, illetve a www.mtv.hu honlapon található "Az Év Települése" oldalon.

A legtöbb voksot kapó település vezetőjének december végén az MTV Zrt. elnöke, Rudi Zoltán adja majd át a fődíjat, illetve a Salgótarjáni Üveggyár emléktárgyát. A győztes település újabb bemutatkozási lehetőséget kap az m1 műsorában, ahol 2008. január 6-án ismét levetítik a róluk készített műsort. Emellett a nyertes a Magyar Turizmus Zrt. különdíját is megkapja. A nemzeti turisztikai szervezet által felajánlott kiemelt promóciós támogatás keretében a településen zajló eseményeket, programokat a Turizmus Zrt. kiadványaiban, kiállításain kiemelten népszerűsíti, és bekapcsolja a települést belföldi és külföldi médiumok általuk szervezett tanulmányútjaiba.

Az első alkalommal 2004-ben meghirdetett versengést Kőszeg nyerte, a következő évben Veszprémre szavaztak a legtöbben, tavaly pedig Szarvas polgármestere vehette át az elismerést a Magyar Televízió elnökétől.

Forrás: MTV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása