Szomália a világ egyetlen országa, ahol nincs központi kormányzat. Polgárháborúk dúlnak, és teljes a káosz. Innen menekült el a 18 éves lány bőrszíne miatt. Az ugyanis világosabb, mint az ott megszokott. Apját, aki magyar volt, és három testvérét is ezért ölték meg. Samira egy kenyai menekülttáborba került, onnan hozta haza őt a Baptista szeretetszolgálat. A bicskei menekülttáborban afgánok, bangladesiek, koszovóiak, erdélyi magyarok és szomáliaiak is élnek.

Nemrég kapott egy telefont a Bicskei menekülttáborból Szenczy Sándor, aBaptista Szeretetszolgálat Alapítvány elnöke, hogy egy hasonló nevű fiú van a táborban. Németh Alexandernak hívják. Olasz papírokkal igazolta magát Pécsett 1,5 éve. Ott, ahol az apja lakott korábban. Nem tudni, hogyan került az országba. Magyarul és angolul is csak pár szót tud.

A szeretetszolgálat vezetője azt mondta: egyetlen telefonból kiderült, hogy a fiú valóban Samira testvére. Olyan érzelmek fakadtak fel, amik mind azt bizonyítják, hogy itt egy testvéri kapcsolatról van szó.

A 20 éves Alexander hamarosan megkapja a magyar állampolgársághoz szükséges papírokat, és a szeretetszolgálatnál fog lakni. A 18 éves Samirát pedig apja rokonai veszik magukhoz.

Forrás: DunaTV

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása