Nyílt levél

2009.01.17. 16:05

 

Dr. Molnár Csaba Közlekedési Miniszter Úr
Heinczinger István, Vezérigazgató Úr (MÁV Zrt.)
Tessely Zoltán Polgármester Úr
Bicske Város Képviselőtestületének tagjai
RÉSZÉRE!


Tisztelt Miniszter Úr, Vezérigazgató Úr, Polgármester Úr, Tisztelt Bicskei Képviselők!

Levelünkben kérjük szíves segítségüket mi Bicskén dolgozó állampolgárok, a Bicske alsó vasúti megállóhelyen gyakran történő és ismétlődő tragédiák miatt.

Tudatában vagyunk annak, hogy a vasúti síneken való gyalogos átkelés tiltott helyen - felelőtlen és életveszélyes szabálysértés.

Azonban úgy gondoljuk, hogy a tiltott átkelés mellett döntő gyalogosokat a Bicske alsón megépített, nem odavaló szalagkorlát-szerű alkotmány, többnyire nem tartja vissza a sínre lépéstől, hanem a túl egyszerűnek tűnő lehetőség átkelésre késztet(het)i a felnőttek és gyermekek egy részét is.

Véleményünk szerint pályákat elválasztó kerítés mielőbbi kiépítése vált egyértelműen szükségessé Bicske alsó vasúti megállóhelyen! Masszív, nehezen rongálható építmény kell, amelynek átmászását egyszerű kiegészítő szerkezet teszi szinte lehetetlenné.

Mindemellett nyilvánosan kérjük segítségüket abban, hogy Bicske vasútpartja mentén mielőbb épüljön hangszigetelő fal is, amely a vasúti pálya mellett élő emberek nyugalmát és pihenését szolgálja, ráadásul akadályozhatja a vasúti pályán való átkelést is.

Véleményünk szerint ezek megépítése emberi életeket menthet meg.

Ezért kérjük tisztelettel válaszukat, segítségüket.

Bicske, 2009. január 9.

Köszönettel,

Kutenics Péter állomásvezető mentőtiszt, OMSZ Bicskei Mentőállomása
Borbíró Mihály elnök Bicskei Önkéntes Tűzoltóság (BÖT)
Ivanics Dénes alelnök (BÖT)
Györök Ferenc parancsnok (BÖT)
Győrik Szabolcs tűzoltó, szóvivő (BÖT)
Liebig Zsolt szerkesztő (bicske.info)
Izing Antal újságíró
 

(Információnk szerint Bicske polgármestere megbeszélést kezdeményezett a MÁV Zrt. vezetőségével. Heinczinger István vezérigazgató és Tessely Zoltán polgármester 2010. január 28-án tárgyal Budapesten, a bicskei mentők, tűzoltók, újságírók közös levelében olvasható - baleseteket megelőző fejlesztések igényéről is. - A szerk.)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása